Mark Tholander: A fertile subject for offensive talk

24 maj - 29 jun 2024

Videoinstallation tager udgangspunkt i “havmunken”, som blev fanget ved Sjællands kyst i 1546

Mark Tholander, A Fertile Subject For Offensive Talk, 2024. Video Still

Videoinstallation tager udgangspunkt i “havmunken”, som blev fanget ved Sjællands kyst i 1546

info

Mark Tholander: A fertile subject for offensive talk24 maj - 29 jun 2024
Gratis

c4 projects byder velkommen til soloudstillingen A fertile subject for offensive talk af Mark Tholander. På udstillingen viser Tholander en videoinstallation og en serie glasskulpturer.
Udstillingen er en del af c4 projects udstillingsprogram “The Kinship Programme”, der i hele 2024, med udgangspunkt i den øko-feministiske tænker Donna Haraway, sætter fokus på fællesskabets strukturelle, politiske, poetiske og kritiske potentialer.
Tholanders videoinstallation tager udgangspunkt i "havmunken", som blev fanget ved Sjællands kyst i 1546. Historiske overleveringer fortæller, at fiskerne troede de havde trukket en munk med fiskekrop op fra havet. Nogle troede, at det var en præst fra et havfolk. Med stor sandsynlighed var det i virkeligheden en tiarmet blæksprutte af en størrelse aldrig set før. Da den daværende konge, Christian 3., hørte om det, beordrede han, at det “afskyelige” væsen skulle begraves hurtigst muligt, så det ikke kunne opildne til “stødende snak” i offentligheden. På denne måde fik præsten fra havet en verdslig begravelse. Med dette udgangspunkt skaber Tholander en videoinstallation, som reflekterer over fællesskabers skyggeside.

I udstillingen vises performancen “Remember appropriate clothing”, der med afsæt i folkelig nostalgi, på forskellig vis bearbejder tematikkerne i et musisk format.
Kilde:
c4 projects

Adresse
Dybbølsgade 60
1721 Kbh V


Åbningstider
Tors-lør 14-17 eller efter aftale

Entre pris
Gratis entré

Tilgængelighed
Niveaufri adgang - almindeligt dørtrin
Handicaptoilet - nej
Gratis for ledsager - ja