Bloom 2024: Eksperimenter i rum – AVPD, Henrik Høgh-Olesen & Camilla Jalving

fredag 24 maj 2024 kl 20.15 - 21

Uddrag fra Bloom 2024

Portræt af AVPD. Foto: Bloom

Uddrag fra Bloom 2024

info

Bloom 2024: Eksperimenter i rum – AVPD, Henrik Høgh-Olesen & Camilla Jalvingfredag 24 maj 2024 kl 20.15- 21
Foregår på dansk
Gratis

Hvordan er det at være fanget i en malstrøm? Og kan et kunstværk ændre vores måde at forstå og være i verden på? AVPD udfolder tankerne bag deres rumlige eksperimenter med psykologiprofessor Henrik Høgh-Olesen.
Hver dag bliver vi ledt og vildledt af de rum, vi befinder os i.
Vægge, stier, døre, trapper og lofter bestemmer vores færden i verden. Rummene har indflydelse på vores orienteringsevne og udsyn, vores følelse af tryghed eller mangel på samme.
Kunstnerduoen AVPD har i deres mangeårige praksis været optagede af, hvordan rum, flader, objekter og mennesker interagerer med og kommer til syne for hinanden.
I samtale med professor i psykologi Henrik Høgh-Olesen vil AVPD undersøge, hvordan man gennem kunst kan eksperimentere med rum og skubbe til grænserne for menneskelig adfærd og perception.
Samtalen vil tage afsæt i installationsværket ‘Vortex’, som AVPD har skabt til Bloom 2024. Ved første øjekast fremstår strukturen harmonisk og statisk, men ved nærmere eftersyn er den i konstant transformation, som en malstrøm, der hvirvler rundt.
‘Vortex’ er på samme tid et skønt og forstyrrende element, der i Søndermarkens romantiske landskabshave trænger sig på – det stiller sig i vejen, forstyrrer orienteringsevnen og understreger på legende vis AVPDs optagethed af spillet mellem rum, tid og krop.
Kom bag den vildlende kulisse, når AVPD udfolder tankerne bag deres rumlige eksperimenter sammen med Henrik Høgh-OIesen og Camilla Jalving.
Kilde:
Bloom

Fakta

AVPD er en prisbelønnet kunstnerduo bestående af Aslak Vibæk og Peter Døssing. Duoen har arbejdet sammen siden 1997 og har udstillet i både ind- og udland. AVPD arbejder med kunst i det offentlige rum, som udfordrer oplevelsen af kunst og sted. Deres praksis er kendetegnet ved et kontekst- og rumspecifikt engagement, som ofte foregår i tæt samarbejde med arkitekter og landskabsarkitekter.

På Bloom kan du i år opleve deres værk ‘Vortex’, som er skabt til Lindehøjen i Søndermarken.

Henrik Høgh-Olesen er professor i psykologi ved Aarhus Universitet. Han er særligt interesseret i fagområder som æstetik, fænomenologi og eksistentiel psykologi.

Moderator Camilla Jalving er ph.d. i kunsthistorie fra Københavns Universitet og vicedirektør for samling, forskning og bevaring på Statens Museum for Kunst.

Adresse
Søndermarken
Åbningstider
Fredag 24. maj: 16.00-23.30
Lørdag 25. maj: 10.00-23.30
Søndag 26. maj: 10.00-19.30