Finissage: Asmund Havsteen-Mikkelsen: Fake Empire

lørdag 1 jun 2024 kl 12 - 16

Finissage på KANT

Asmund Havsteen-Mikkelsen, Gaslighting, 2024

Finissage på KANT

info

Finissage: Asmund Havsteen-Mikkelsen: Fake Empirelørdag 1 jun 2024 kl 12- 16
Kan opleves uden sprogkundskaber
Gratis

I denne nye samling værker præsenterer Asmund Havsteen-Mikkelsen en blanding af nye formelle udforskninger og værker, der er mere typiske for hans arkitektoniske maleri. Især maleriet: Den Grønne Revolution er bemærkelsesværdigt for dens to lærreder, der er forbundet sammen.
Det venstre lærred viser 15 fotorealistiske blå tønder, der refererer til popkunstneren Andy Warhols seriemaleri af suppe dåser og penge sedler, i kontrast til et sort lærred på højre side. Men hvor Warhol jubler masseforbrug som den nye eksistentielle tilstand for industriel samfund, udforsker Havsteen-Mikkelsen den skjulte betingelse for dette mønster af forbrug: fossile brændstoffer og hvordan det blev brugt til at kontrollere store landskaber af landbrugsproduktion kunstigt.
Andre værker i udstillingen understreger, hvordan fossile brændstoffer har ændret vores opfattelse af virkeligheden. Dette er tydeligt i det panoramiske maleri 'Gaslighting' af en tankstation oplyst indefra, hvilket skaber et sløret nattebillede. Gaslighting henviser til, når nogen psykologisk manipulerer virkeligheden - hvilket får folk til at tvivle på deres opfattelse af virkeligheden. Her henviser titlen til, hvordan vores brug og adgang til fossile brændstoffer ændrer, hvordan vi handler, og opfatter os selv som individuelle bilejere, på grund af den frihed det skaber ved at give os adgang til eksplosiv energi. Vi er blevet 'gaslighted' ind i vores nuværende idé om, hvordan vi bevæger os rundt i verden.
Alligevel synes Havsteen-Mikkelsen også at tilbyde et alternativ til en verden domineret af fossil kapitalisme (udstillingstitlen: 'Fake Empire'). I det store maleri: 'Alle Vilde Kræfter Fremad' ser vi først en sløret skovlignende grønne omgivelser, men efter nærmere undersøgelse begynder vi at se resterne af en modernistisk bygning bag løvtaget. Med andre ord bliver det modernistiske hus igen overtaget af den vilde natur.
Kilde:
KANT

Adresse
St. Kongensgade 3,
1264 København K

Åbningstider
Mandag: Lukket
Tirsdag: 12:00 - 18:00
Onsdag: 12:00 - 18:00
Torsdag: 12:00 - 18:00
Fredag: 12:00 - 18:00
Lørdag: 12:00 - 16:00
Søndag: Lukket

Entre pris
Gratis

Tilgængelighed
Niveaufri adgang - ja
Handicaptoilet - nej
Gratis for ledsager - ja