Søren Behncke: The White House
2 jun - 4 nov 2018Sommerens store kunstudstilling på Kunstmuseet Brundlund Slot er med samtidskunstneren Søren Behncke (f. 1967) også kendt som Papfar. Den sønderjyske kunstner viser retrospektiv udstilling med værker fra hans tidligste karriere til nu.
Sommerens store kunstudstilling på Kunstmuseet Brundlund Slot er med samtidskunstneren Søren Behncke (f. 1967) også kendt som Papfar. Den sønderjyske kunstner viser retrospektiv udstilling med værker fra hans tidligste karriere til nu.
Sommerens store kunstudstilling på Kunstmuseet Brundlund Slot er med samtidskunstneren Søren Behncke (f. 1967) også kendt som Papfar. Den sønderjyske kunstner viser retrospektiv udstilling med værker fra hans tidligste karriere til nu. I 2002 tog Søren Behncke (f. 1967) en drastisk beslutning: han sparede penge sammen, lukkede sit firma og begyndte sit arbejde som kunstner. Han ville eksperimentere, lege og udfolde sin kunstneriske visioner.
Det hele startede med en praktisk præmis: materialerne måtte ikke koste noget, for så holdt de opsparede penge længere. Så Behncke fandt pap i containere, plasticposer hos vennerne og farvekridt på datterens værelse. Det blev til et kunstnerisk virke, hvor materialerne både fungerede som benspænd og hjælp. En papkasses huller eller farver kan inspirere til et maleri, de mange tryk på papkasserne bliver til en del af motivet eller symbolerne bliver dekorationen på de nye Guldhorn. Kunstneren er drevet af lysten til at eksperimentere og udfordre: Hvad sker der, hvis man bygger en lastbil udelukkende af pap, eller hvis man stiller en masse gule sager sammen? Og hvordan skulle et par røjsere af pap kunne klare en regnfuld dag? Vi får stillet vores verden på hovedet, og vi har en mulighed for at tænke over forbrug, kønsroller, kunsthistorie eller bare farven gul. Læg også mærke til værkernes titler. Her sprudler humoren og dobbelthederne ligeledes.
Søren Behncke er i løbet af sin karriere blevet inspireret af en række kulturpersonligheder og kunstenere. En af dem var Franciska Clausen (1899-1986) og derfor har Behncke til denne udstilling skabt en række nye værker dedikeret til og inspireret af hendes kunst. Kunstmuseet Brundlund Slot huser landets største samling af Clausens kunst. Her har Behncke været i mapper og magasiner for at finde en række værker, som fungerer som forlæg for hans egne værker. Hertil har museet fundet enkelte tegninger og malerier, som stammer fra Franciska Clausens tid hos den franske kubistiske maler Fernand Léger (1881-1955) i dennes kunstskole Académie Moderne. Det er denne tid i Clausens karriere, som Behncke er særligt inspireret af og har skabt en række nye værker til udstillingen.
Kilde: Kunstmuseet Brundlund Slot
6200 Aabenraa
Tir-søn 11-17
Nov - mar
Tir-søn 12-16
Under 18 år: gratis entré