Wienerpølser med krøllet salat, emmentaler med rød peber og druer, dampede blåmuslinger med citron, spaghetti med rustik parmesanost. Eller hvad med et klassisk stjerneskud eller bløde blåskimmeloste og pære? Tine Broksø og Karen Kjældgård-Larsen fra Claydies dækker op til langbordsmiddag i Officinet. Altsammen formgivet i ler og lige til at spise – med øjnene.
Under titlen Keramiske Food-Processer frister udstillingens store veldækkede bord med tallerkenserveringer og råvarer i keramik. Alt på bordet mimer mad og er skabt med så umiddelbare keramiske udtryk som muligt.
Udstillingen viser leret som råmateriale og som udgangspunkt for tilblivelsen af kunsthåndværk. Håndværket og selve fremstillingsprocessen bidrager til visuel skønhed, hvor publikum møder mange facetter af lerets natur. De keramiske værker udspringer af forskellige metoder og materialer, hvor alt fra afskæring af et stykke ler til kegler og brændingstemperaturer spiller en rolle i skabelsen af former og teksturer:
En lerskive, skåret direkte fra pakken, kan let blive til et stykke toast. Chamotte (knust brændt ler) kan også bruges til panering af en fiskefilet. Opslæmmet fløjlsblødt ler-slikker kan sprøjtes ud til mayonnaise, og når det hele brændes sammen til 1250 *C, med keramiske kegler på toppen, skabes et ”Stjerneskud” af en anretning.
I forbindelse med udstillingen lancerer Claydies en lille keramisk fagkogebog, som de har udviklet sideløbende med værkerne.
Kilde:
Officinet
Officinet