Fermenting Data: Aarhus 8000-8220

22. november 2021

Hvad hvis data kunne fermenteres? Hvordan ville data så se ud, hvordan ville data lugte og lyde? Hvem ville dele den og med hvem? Og hvem skulle bestemme hvordan?

Sissel Marie Tonn (NL/DK): Sphagnum Time, 2021. Still fra video.

Hvad hvis data kunne fermenteres? Hvordan ville data så se ud, hvordan ville data lugte og lyde? Hvem ville dele den og med hvem? Og hvem skulle bestemme hvordan?

Hvad hvis data kunne fermenteres? Hvordan ville data så se ud, hvordan ville data lugte og lyde? Hvem ville dele den og med hvem? Og hvem skulle bestemme hvordan?

Fermenting Data: Aarhus 8000-8220 er en udstilling, der ser på tidstypiske forestillinger om data for at undersøge, hvordan man kan forstå og håndtere data på nye måder. Data bliver typisk opfattet som et råstof, der udvindes for at generere nye markeder. I stedet for at arbejde med de dominerende modeller for databehandling, baseret på capture, udvinding og overvågning, henter udstillingen inspiration fra symbiotiske relationer mellem mikrober, planter og kulturer relateret til fødevareforarbejdning og konservering, for at opfinde nye datapraksisser.

Udstillingen præsenterede to nye værker, en publikation og en kuratorisk installation af data, der blev produceret under en række workshops i efteråret 2020. Udstillingen fandt sted fra 17. September til 16. Oktober 2021 på udstillingsstedet Spanien19C og Andromeda8220 i Gellerup.

Kilde: Fermenting Data.

Fakta

Sissel Marie Tonn (NL/DK) og Anders Visti (DK) Fermenting Data: Aarhus 8000-8220 er kurateret af Magda Tyżlik-Carver (PL/GB/DK) og Anders Visti, i samarbejde med Aysha Amin, Grete Aagaard og Spanien19C. Grafisk design og web: Joana Chicau (PT/NL) Lokationer: Andromeda8220 Spanien19C (off space) Læs mere på projektets hjemmeside.