Politikere og kunstnere kan lære af hinanden

31. maj 2024

I en række nye og usædvanlige dialogmøder på Christiansborg vil Art Matter bygge bro mellem kunst og politik.

Mette Riise starter første Sanser & Finanser med en live præsentation. (Foto: Sissel Abel)

I en række nye og usædvanlige dialogmøder på Christiansborg vil Art Matter bygge bro mellem kunst og politik.

Sanser & Finanser er en række samtaler mellem kunst og politik i en ny type live-kunstmøder på Christiansborg med Emma Holten som vært. Her mødes en toppolitiker med en anerkendt kunstner i en personlig og inspirerende samtale. Samtalerne er opstået i et samarbejde mellem Art Matter og Bikubenfonden.
Det første møde bliver mellem politiker Ida Auken og kunstner Mette Riise. Sammen med Emma Holten vil de tale om kapital, magt og kunstens rolle i samfundet, når de dykker ned i politikkens, økonomiens og pengenes sprog. Mette Riise åbner samtalen med en live-præsentation, en prognose for den fremtidige udvikling af vores fælles grønne virksomhed, Danmark – med særligt fokus på Danmarks spritnye corporate social responsibility strategi.
Arrangementet er en mulighed for at møde både politikere og kunstnere på en helt ny måde. Det er en dialog, hvor præmisserne er anderledes end i hverdagen. Målet er således at skabe bro mellem kunst og politik ved at skabe inspirerende, konstruktive og personlige samtaler mellem politikere og kunstnere.

“Noget af det vigtigste for Art Matter er at få kunsten med, når kursen i vores samfund udstikkes, og det gør vi ved at skabe nye møder med kunsten. Vi tror på, at kunst kan føre til bedre beslutninger. Derfor er Sanser & Finanser et virkelig vigtigt projekt,” siger direktør for Art Matter Jan Falk Borup.
Kunst kan inspirere, aktivere vores forestillingsevne og øge vores evne til at forstå hinanden

Af Dina Vester Feilberg

Projektet er født i et tæt samarbejde mellem Art Matter og Bikubenfonden, og fra begyndelsen har det været ambitionen at introducere den kunstneriske tilgang til politik for den næste generation af beslutningstagere med en række kunstnere og politikere fra øverste hylde.
“Kunst kan inspirere, aktivere vores forestillingsevne og øge vores evne til at forstå hinanden. Den har stor betydning for mennesker og samfund, og derfor er det også vigtigt, at mødet med kunst er en del af samtalen på Christiansborg,” siger Dina Vester Feilberg, kunstchef i Bikubenfonden.

Info

Der vil blive afholdt tre Sanser & Finanser i 2024. De finder alle sted på Christiansborg, og det første arrangement afholdes i Socialdemokratiets gruppeværelse den 6. juni kl. 15.00-16.30. Det første arrangement er udsolgt, men følg med her på siden, eller på Instagram @artmatter.dk, hvis du er interesseret i kommende arrangementer.

Adresse
Folketinget
Christiansborg
1218 København K
Åbningstider
Se de enkelt arrangementer nedenfor for specifikke tidspunkter.

Entre pris
Gratis adgang. Billetter skal reserveres før arrangementet.
Køb billet