KS 24

15 jun - 11 aug 2024

Den eftertragtede sommerudstilling er en af de få censurerede udstillinger i Danmark, som er anerkendt og accepteret som pointgivende til BKF

Foto: Vardemuseerne

Den eftertragtede sommerudstilling er en af de få censurerede udstillinger i Danmark, som er anerkendt og accepteret som pointgivende til BKF

info

KS 2415 jun - 11 aug 2024

Fra den 15. juni klokken 14.00 bliver der mulighed for at kigge nærmere på helt ny kunst, når Kunstnernes Sommerudstilling, KS 24, åbner i JANUS - Vestjyllands Kunstmuseum på Lærkevej i Tistrup.
Gennem de seneste uger er 61 samtidskunstnere blevet udvalgt blandt hele 323 håbefulde af slagsen til at udstille på museet i anledning af den 52. udgave af Kunstnernes Sommerudstilling i den lille vestjyske by. I alt er 1680 værker blevet indsendt til bedømmelse.
Den eftertragtede sommerudstilling er en af de få censurerede udstillinger i Danmark, som er anerkendt og accepteret som pointgivende til BKF (Billedkunstnernes Forbund), og enhver - såvel gruppe som enkeltperson - kan indsende værker.
De samlet set 119 værker, som i år er blevet udvalgt til udstilling, spænder bredt.
Der kan både opleves maleri, skulptur, installation, videokunst, grafik og endda en svævende cylinder, som under titlen "Tic Tac" forundrer og begejstrer. Værket er skabt af elektromagnetisme og 3D-print af billedhuggeren Jacob Alrø, og er et friskt og nytænkende bud på en skulptur.
Han og de øvrige udstillende kunstnere er kommet igennem et nåleøje, hvor fem censorer har skullet blive helt enige om værkernes kvalitet.
-For 52. gang kan vi åbne dørene til en KS i Tistrup. Udstillingen kan ses som en fejring af kreativitet og kunstnerisk mangfoldighed, siger kunstfaglig museumsinspektør Josephine Nielsen-Bergqvist og tilføjer:
-KS 24 bliver forrygende, forjættende og finurlig, og vi glæder os simpelthen så meget til at vise det hele frem.
Til åbningen af udstillingen vil der udover tale ved Josephine Nielsen-Bergqvist blive uddelt en pris til en kunstner, som har gjort sig særligt bemærket blandt censorerne; KS-Prisen 2024.
I år går prisen til et stjerneskud på den danske kunstscene, en eminent dygtig tegner, der kan få et fladt stykke papir til at fremstå tredimensionelt. Prismodtagerens navn afsløres til udstillingsåbningen fredag den 15. juni fra klokken 14.
Som supplement til udstillingen findes et lille katalog.
Kilde:
JANUS - Vestjyllands Kunstmuseum

Adresse
Lærkevej 25
6862 Tistrup

Åbningstider
Mandag: Lukket
Tirsdag: Lukket
Onsdag: 10:00 - 16:00
Torsdag: 10:00 - 16:00
Fredag: 10:00 - 16:00
Lørdag: 10:00 - 16:00
Søndag: 10:00 - 16:00

Entre pris
Priser
Voksne: 50 kr.
Børn under 18 år: gratis i følgeskab med en voksen
Grupper á minimum 10 personer: 40 kr.
Handicaphjælpere har gratis adgang