Talk: Moderelementer og institutionel omsorg

onsdag 29 maj 2024 kl 16 - 18

Vær med til en samtale om omsorg i velfærdsstaten og i kunsten

Til venstre: Portræt af forsker Cecilie Ullerup Schmidt. Foto: Agnete Schlichtkrull. Til Højre: Portræt af forfatter Liv Duvaa. Foto: Simone Lilmoes

Vær med til en samtale om omsorg i velfærdsstaten og i kunsten

info

Talk: Moderelementer og institutionel omsorgonsdag 29 maj 2024 kl 16- 18
Foregår på dansk
Gratis

Vær med til en samtale om omsorg i velfærdsstaten og i kunsten med forfatter Liv Duvå og forsker Cecilie Ullerup Schmidt i relation Ditte Gantriis udstilling Institution er noget vi alle får i fødselsgave i Politikens Forhal. Talken afholdes i samarbejde med Politikens Boghal.
Med fint forarbejdet håndværk og inderlige motiver indarbejdet og sat i kontrast til Politikens Forhals kølige, institutionelle rammer, omdanner den danske billedkunstner Ditte Gantriis Politikens Forhal til et udstillingsrum, hvor samfundets og den intime omsorg sættes hårdt op mod hinanden.
Hvor forfatter Liv Duvås nyudkomne antologi Moderelementet handler om at drage omsorg for andre mennesker, spørger hendes kommende romanen Ned Fra Himlen til, hvem der har retten til at definere det gode liv for børnene i en velfærdsstat. Imens analyserer forsker Cecilie Ullerup Schmidt sig fra et feministisk perspektiv produktionen og receptionen af kunst med betingelser for husligt arbejde og reproduktive opgaver taget i betragtning.
Sammen vil Duvå og Schmidt komme ind på omsorg i et statsligt, intimt og kunstnerisk skabende perspektiv i relation til udstillingen. Talken afholdes i samarbejde mellem Politikens Boghal og Politikens Forhal vil blive modereret af forfatter, kritiker og kurator Maria Kjær Themsen.
Udstillingen af Ditte Gantriis er kurateret af Tone Bonnén.
Kilde:
Politikens Forhal

Adresse
Politikens Forhal
Rådhuspladsen 37
1785 København V

Åbningstider
Mandag: 07:30 - 19:00
Tirsdag: 07:30 - 19:00
Onsdag: 07:30 - 19:00
Torsdag: 07:30 - 19:00
Fredag: 07:30 - 19:00
Lørdag: 10:00 - 18:00
Søndag: 10:00 - 17:00

Entre pris
Fri entré

Tilgængelighed
Niveaufri adgang - ja
Handicaptoilet - nej

Gratis for ledsager - ja