Nina Canell: Future Mechanism Rag Plus Two Grams

1 jun - 1 sep 2024

Med afsæt i erfaringer fra både tilfældige observationer samt dybdegående studier, undersøger Canell materialers evne til transformation og overlap – uafhængigt af udstillingens rumlige og tidsmæssige ramme.

København
Nina Canell. Pressefoto.

Med afsæt i erfaringer fra både tilfældige observationer samt dybdegående studier, undersøger Canell materialers evne til transformation og overlap – uafhængigt af udstillingens rumlige og tidsmæssige ramme.

info

Nina Canell: Future Mechanism Rag Plus Two Grams1 jun - 1 sep 2024

Nina Canells arbejde sætter fokus på processer og synergier, og stiller radikale spørgsmålstegn ved materialers hierarkier og historier. Canell betragter skulptur som en proces, der bevæger sig gennem og på tværs af kroppe, hvilket udfordrer forståelsen af objekter og materialers uforanderlighed og inaktivitet. Med afsæt i erfaringer fra både
tilfældige observationer samt dybdegående studier, undersøger Canell materialers evne til transformation og overlap - uafhængigt af udstillingens rumlige og tidsmæssige ramme.
Future Mechanism Rag Plus Two Grams præsenterer en større gruppe skulpturer, som udstilles samlet for første gang, samt et nyt kollaborativt videoværk. Skulpturerne fremstår fysisk som strenge, der midlertidigt forbinder rummet med de resonerende vandmasser ovenover og kalkstensklippen nedenunder - som et ekko af Simians søjlebårede arkitektur. Bundet sammen med fragmenter af restmaterialer som kapsler, mønter og skosnore, registreres de vibrationer og lyde, der passerer gennem dem. Pulsen fra disse frekvensgeneratorer skaber et usædvanligt ensemble af nedbrydelig musikalitet.
Videoen er den tredje udgave af det igangværende projekt Energy Budget (2017-2024), som er lavet i samarbejde med Robin Watkins. Værket er centreret omkring strudsefjerens elektrostatiske egenskaber, og bilindustriens afhængighed af denne ældgamle ’teknologi’ i skabelsen af støvfrie produktions forhold. Støv, der udgør den samlede udstødning af alle materialer, optræder i værket som en nær- usynlig hovedperson, der indfanges og fastholdes i fjerden på en fugl, der ikke kan flyve.
Nina Canell (f. 1979 i Växjö, Sverige) bor og arbejder i Berlin. Canell’s solo udstillinger inkluderer: Berlinische Galerie, Berlin (2022); Staatliche Kunsthalle Baden-Baden (2019); S.M.A.K., Ghent (2018); The Artist’s Institute, New York (2017); Moderna Museet, Stockholm (2014); Camden Arts Centre, London (2014) og Mumok, Wien (2010). Hendes arbejde er blevet præsenteret på biennaler i Venedig, Sydney, Gwangju, Lyon, Liverpool og Cuenca og i gruppeudstillinger på Palais de Tokyo, Paris (2019); Guggenheim Museum Bilbao (2018); MoMA, New York (2010), blandt andre. Canell samarbejder ofte med Robin Watkins om installationer og kunstnerbøger.
Kilde:
Euismod Tellus Magna

Adresse
Kay Fiskers Plads 17
ved Ørestad Metro station
2300 København S

Tilgængelighed:

Niveaufri adgang - nej

Handicaptoilet - ja
Gratis for ledsager - ja

Åbningstider
Mandag: 08:00 - 18:00
Tirsdag: 08:00 - 18:00
Onsdag: 08:00 - 18:00
Torsdag: 08:00 - 18:00
Fredag: 08:00 - 18:00
Lørdag: Lukket
Søndag: Lukket

Entre pris
Fri entré