Peter Funch: The Imperfect Atlas

31 maj - 11 aug 2024

Med projektet ønsker Funch at skabe opmærksomhed om de drastiske ændringer, som de bjergrige områder nær Seattle gennemgår på grund af menneskets påvirkning af naturen

Peter Funch fra The Imperfect Atlas

Med projektet ønsker Funch at skabe opmærksomhed om de drastiske ændringer, som de bjergrige områder nær Seattle gennemgår på grund af menneskets påvirkning af naturen

info

Peter Funch: The Imperfect Atlas31 maj - 11 aug 2024

Udstillingen vil udfolde den internationalt anerkendte kunstner Peter Funchs flerårige researchbaserede projekt The Imperfect Atlas (2019).
Med projektet ønsker Funch at skabe opmærksomhed om de drastiske ændringer, som de bjergrige områder nær Seattle gennemgår på grund af menneskets påvirkning af naturen. The Imperfect Atlas tager udgangspunkt i den antropocæne tidsalder, hvor mennesket har en irreversibel indflydelse på Jordens geologi og økosystemer, og det Funch selv kalder "vores blindhed over for de konsekvenser, vi skaber".
Funch indfanger transformationen og afslører overgangen fra billederne, som ses på gamle postkort af landskabet nær Mt. Baker og Mt. Rainier, til i dag, ved at anvende RGB-trifarvet adskillelse. Denne fotografiske teknik blev opfundet omkring den industrielle revolution og blev anvendt til at skabe verdens første farvefotografi. Gennem denne teknik genfanger Funch landskabet på tværs af tre forskellige eksponeringer via røde, grønne og blå filtre, lagt oven på hinanden.
Udstillingen vil også udfolde et omfattende arkiv- og research materiale, bl.a. vintage postkort, avisudklip, kort og satellitbilleder fra regionen, som Funch har indsamlet og anvendt til at lokalisere positionen, hvor de oprindelige postkortbilleder er taget.
Kilde:
Fotografisk Center

Adresse
Staldgade 16
1699 København V

Åbningstider
Mandag: Lukket
Tirsdag: 12:00 - 18:00
Onsdag: 12:00 - 18:00
Torsdag: 12:00 - 20:00
Fredag: 12:00 - 18:00
Lørdag: 12:00 - 16:00
Søndag: 12:00 - 16:00

Entre pris
Voksne: 40 Kr.
Studerende, unge u. 18, grupper (min. 5 personer) & pensionister: 20 kr.

Tilgængelighed
Niveaufri adgang - ja
Handicaptoilet - ja
Gratis for ledsager - ja