POP-UP udstilling: Venus Spejlet på Thorvaldsens Museum

22 maj - 26 maj 2024

Skulpturserien trækker tråde til projekt Venus Spejlet fra 2018, et lille muslingeformet spejl støbt ud fra et aftryk af en ægte muslingeskal og skabt med det formål at se på sit underliv, og at lære sig selv og sin krop at kende uden skam

Foto: Thorvaldsens Museum

Skulpturserien trækker tråde til projekt Venus Spejlet fra 2018, et lille muslingeformet spejl støbt ud fra et aftryk af en ægte muslingeskal og skabt med det formål at se på sit underliv, og at lære sig selv og sin krop at kende uden skam

info

POP-UP udstilling: Venus Spejlet på Thorvaldsens Museum22 maj - 26 maj 2024

I forbindelse med fokusudstillingen ‘GENSKIN’, udstilles en serie af skulpturspejle af samtidskunstner Line Poulsen installeret i museets monumentale forhal.
Line Poulsen arbejder legende og nysgerrigt med hvordan spejlet kan være en portal, et legetøj eller et væsen i sig selv. I hendes fantasi er spejlet både et magisk skjold, et Talk-to-the-hand-mirror og en dyb kilde til selvrefleksion. Vi kan flirte med, begræde, hade, og elske det vi ser i spejlet. Vi kan også være ligeglade, forundrede eller betagede.
Skulpturserien trækker tråde til projekt Venus Spejlet fra 2018, et lille muslingeformet spejl støbt ud fra et aftryk af en ægte muslingeskal og skabt med det formål at se på sit underliv, og at lære sig selv og sin krop at kende uden skam. I tæt samarbejde med illustrator Anna Degnbol, har Line Poulsen forsøgt at skabe en portal til en verden hvor det er trygt at lære sig selv at kende. Og hvor man ikke skal skamme sig over sit køn, sin krop eller seksualitet.
Skulpturernes titler stiller spørgsmålstegn til nogle af de labels og mytelignende fortællinger man kan møde især som kvinde eller feminin person. Titler eller labels som kan være uønskede eller problematiske hvor man kan føle sig fanget i en fortælling der ikke er ens egen.
Denne udstilling er kunstnerens første møde med Thorvaldsen og hans samling af antikke spejle fra oldtidens Etrurien. Tag et kig på Line Poulsens spejle efter du har oplevet fokusudstillingen GENSKIN. Kan du se nogle fællestræk?
Kilde:
Thorvaldsens Museum

Adresse
Bertel Thorvaldsens Plads 2
1213 København K

Åbningstider
Mandag: Lukket
Tirsdag: 10:00 - 17:00
Onsdag: 10:00 - 17:00
Torsdag: 10:00 - 17:00
Fredag: 10:00 - 17:00
Lørdag: 10:00 - 17:00
Søndag: 10:00 - 17:00

Entre pris
Entré:
Voksne: 100 kr.
Børn og unge under 18 år: gratis
Pensionister (DK): gratis på tirsdage
Årskort: 215 kr.
Gratis adgang på onsdage
Køb billet

Tilgængelighed
Niveaufri adgang - nej
Handicaptoilet - nej
Gratis for ledsager - ja