Det skal du se! Uge 25

18. juni 2024

Atter en håndfuld nye udstillinger fra det ganske land. Se præsidenten som urtepotte, en småneurotisk samling madbeholdere – eller hvad med en god gang jazz i kunsten?

Anna Bjerger, Hand, 2023. Courtesy of Galleri Magnus Karlsson.

Atter en håndfuld nye udstillinger fra det ganske land. Se præsidenten som urtepotte, en småneurotisk samling madbeholdere – eller hvad med en god gang jazz i kunsten?

Gammel Strand
21 jun – 8 sep. Chantal Joffe og Anna Bjerger: The Time Before.

De er venner og kunstnerkollegaer, og nu mødes de to malere i en udstilling, hvor deres værker blander sig med hinanden i fortolkninger af hverdagens detaljerige og intime scener : borddækning, børn, potteplanter, modetøj og meget andet. Her ulmer både kærligheden og katastrofen.
Politikens Forhal
20 jun – 5 sep. Hannah Heilmann: Stagecraft

Kunstneren er optaget af de betydninger, der ligger gemt i vores omgang med hverdagsobjekter og -handlinger. Skulpturer i form af fundne vinduer, keramiske stråhatte, der tager form af tallerkener og et glas brugte kontaktlinser indgår i installationen, som også byder på en småneurotisk samling af madbeholdere.
KØS Museum for kunst i det offentlige rum
22 jun – 17 sep. Iván Argote: To move and be moved

Den colombianske kunstner er internationalt kendt for sine dristige og drillesyge interventioner, installationer, skulpturer, film og performances i offentlige rum, der sætter monumenters betydning under lup. Eksempelvis gendannede han forskellige dele af George Washington statuen på Wall Street og brugte dem som urtepotter for planter.

Louisiana Museum of Modern Art
21 jun – 10 nov. Franz Gertsch: Blow-Up

Den schweiziske kunstner er en af pionerene inden for fotorealisme og denne omfattende udstilling viser 1970’ernes store formater, ikoniske kvindeportrætter fra 1980’erne, overdimensionerede landskaber og naturudsnit fra de sidste to årtier samt monumentale træsnit.
Franz Gertsch, <em>Marina schminkt Luciano (Marina sminker Luciano)</em>, 1975,  Museum Ludwig, Köln / Lån fra Peter und Irene Ludwig Stiftung 1976, © Franz Gertsch AG//Dominique Uldry (2020)
Franz Gertsch, Marina schminkt Luciano (Marina sminker Luciano), 1975, Museum Ludwig, Köln / Lån fra Peter und Irene Ludwig Stiftung 1976, © Franz Gertsch AG//Dominique Uldry (2020)
SAK Kunstbygning
22 jun – 9 aug. Jazz og Kalligrafi. Finn Nygaard

Nygaard er ikke mindst kendt for sine mange plakater skabt med inspiration fra Jazzmusiken. Men han skaber også kalligrafiske malerier med blæk i tråd med orientalske traditioner.
Janus – Vestjyllands Kunstmuseum
15 jun – 11 aug. KS 24

KS står for Kunstnernes Sommerudstilling og er en censureret udstilling, hvor en kunstfaglig jury sammensætter en udstilling ud af de mange kunstværker, som et stort opbud af kunstnere har indsendt. I år er 61 kunstnere blevet valgt ud. Kom til Vestjylland og oplev ny kunst!