Oplev ukendte kunstværker i bussen

14. maj 2024

Nye talenter udstiller deres værker i bus 1A og Folkehuset Absalon

Nye talenter udstiller deres værker i bus 1A og Folkehuset Absalon

Under Art Matter Festival kan du få en anderledes kunstoplevelse, hvis du tager med bus 1A i København. Her vil fem ukendte kunstnere udstille deres værker som en del af festivalen. Fem nye ansigter på kunstscenen har fået deres værker udvalgt blandt mere end 400 værker, der har deltaget i en konkurrence arrangeret af MOVIA, Folkehuset Absalon og Art Matter. 
“Vi har fokus på at vise den kunst der flytter folks syn på verden, og den kommer oftest fra professionelle kunstnere. Men i år har vi også givet plads til ukendte kunstnere i dette særlige projekt. Og vi er meget imponerede over kvaliteten af de indsendte bidrag” fortæller programchef fra Art Matter Jan Falk Borup.
Projektet blev annonceret på sociale medier og med et website, hvor alle med en spirende kunstner i maven kunne sende deres bidrag ind. Temaet for udstillingen er “Fællesskab”, og det er der kommet fem meget forskellige bud ud af. De fem bidrag er blevet udvalgt af en Jury, hvor blandt andre MOVIAs Kommercielle chef, Stine Sander, har deltaget: 
”Fællesskab er en stærk værdi hos Movia i forhold til at skabe muligheder for kollektive og bæredygtige mobilitetsløsninger for alle. Det er første gang vi laver dette type projekt, så vi var jo ret spændte på, hvordan interessen ville være. Men vi er meget tilfredse, og det håber jeg også vores kunder vil være, når de oplever værkerne i busserne,” siger Stine Sander.   
Udover udstillingen i busserne bliver de 20 værker også udstillet i Folkehuset Absalon søndag den 26 maj kl. 10-13. Her vil man kunne møde kunstnerne og høre om tankerne bag deres værker, og der er mulighed for at købe frokost. Sideløbende med popup-udstillingen i Absalon er der et familieværksted, hvor børn kan lave deres egne kunstværker. 

Oplev disse fem værker i bus 1A og i Folkehuset Absalon


Adresse
Sønder Boulevard 73
1720 København V

Åbningstider
Man-søn 7.30-00
Fre-lør 7.30-02

Tilgængelighed
Niveaufri adgang - ja
Handicaptoilet - ja
Gratis for ledsager - ja