Danish Modern

Fra 7 jun 2024

Danish Modern er en epoke, en stil, et nationalt brand. Stilen slog igennem midt i det 20. århundrede og blev hurtigt populær i Vesten. Men hvad gemmer sig bag forestillingerne om Danish Modern?

Udstillingsview: Danish Modern, Foto: Designmuseum Danmark

Danish Modern er en epoke, en stil, et nationalt brand. Stilen slog igennem midt i det 20. århundrede og blev hurtigt populær i Vesten. Men hvad gemmer sig bag forestillingerne om Danish Modern?


info

Danish ModernFra 7 jun 2024

I en ny permanent udstilling udfolder Designmuseum Danmark, hvordan danske designere har arbejdet metodisk med designprocesser og fortæller historien om succesen bag dansk design.
Modernisterne betragtede tidens overfyldte stuer med tunge møbler, velourgardiner, tæpper, planter og mængder af nips som eksemplet på alt, hvad der var galt med design og indretning. Danish Modern blev dermed deres opgør med den ’stilforvirring’, de mente herskede frem til 1920’erne.
Udstillingen Danish Modern inviterer publikum med på en designfaglig rejse fra møbelprofessoren Kaare Klints ’Værelse til en Dame’, over Finn Juhls organiske og elegante møbler til Verner Pantons og Nanna Ditzels avantgardistiske popdesigns: Kort sagt en forunderlig rejse igennem alt det, vi i dag kender som danske designikoner blandet med ukendte designs af kendte designere.
Danish Modern bringer også den populære ’stoletunnel’ tilbage i en ny større udgave med 125 stole, både highlights og ukendte stole, fra gulv til loft, fortæller historien om, hvordan danske møbler tager afsæt i historiske typer fra andre lande. Stoletunnelen er som et stamtræ over stolenes familierelationer og indeholder stole af både danske og internationale designere – Hans J. Wegner, Arne Jacobsen, Nanna Ditzel, Cecilie Manz, Charles Eames, Marcel Breuer eller Jasper Morrison.

Museet har skabt et stort, helt nyt Danish Modern-teater, en samlet scenografi, der placerer de forskellige designere i dansk og international designhistorie. Hvorfor slog Danish Modern igennem internationalt i netop 1949? Hvem var personerne, der tegnede Danish Modern? Vi præsenteres for designernes personlige ting, tanker, tegninger, udstillings- og arkivmateriale.
Oplev design af Rigmor Andersen, Mogens Koch, Ole Wanscher, Børge Mogensen, Lis Ahlman, Grethe Meyer, Kay Bojesen, Gertrud Vasegaard, Poul Kjærholm, Hans J. Wegner, Finn Juhl, Arne Jacobsen, Henning Koppel, Per Lütken, Axel Salto, Poul Henningsen og mange flere.
Kilde:
Designmuseum Danmark

Adresse
Designmuseum DanmarkBredgade 68
1260 København K

Åbningstider
Mandag: Lukket
Tirsdag: 10:00 - 18:00
Onsdag: 10:00 - 18:00
Torsdag: 10:00 - 20:00
Fredag: 10:00 - 18:00
Lørdag: 10:00 - 18:00
Søndag: 10:00 - 18:00

Entre pris
Vi har stort besøgstal og vil gerne skabe en god oplevelse for alle vores gæster. Derfor skal alle grupper over 10 personer reservere tid til besøg på forhånd for at undgå ventetid.

Alle grupper over 10 personer bedes melde deres ankomst senest en dag før besøget på booking@designmuseum.dk
Køb billet

Tilgængelighed
Man kan stort set komme rundt på hele museet, café, butik og bibliotek som kørestolsbruger. Fordi vi har til huse i en fredet bygning har vi dog ikke elevator til 1. sal, Festsal og Porcelænssamling. En let kørestol kan lånes. Ledsagere til kørestolsbruger eller andet handicap har gratis adgang.
Museet råder over få parkeringspladser til venstre for museumspladsen og hovedindgangen (indkørsel kort efter museumspladsen via Bredgade). Officiel handikapskiltning påkrævet synligt i vinduet, så P-vagter kan se det.