Diamantjubilæum. Ole Lynggaard Copenhagen – Smykkedesign gennem 60 år

3 nov - 17 dec 2023

Betalt indhold Pressemeddelelse: Blomster, blade, slanger og elefanter. Gennem 60 år har naturen inspireret guldsmed og smykkedesigner Ole Lynggaard og siden datteren Charlotte Lynggaard i deres passion for at formgive ædle metaller, brillanter og ædelsten til smykker. Smykker, som mennesker over hele verden drømmer om at eje. Den nære, sanselige verden – fordybelsen i naturen […]

Ole Lynggaard, Opal halskæde. Unika. 1960'erne. Foto. Ole Lynggaard Copenhagen

Betalt indhold Pressemeddelelse: Blomster, blade, slanger og elefanter. Gennem 60 år har naturen inspireret guldsmed og smykkedesigner Ole Lynggaard og siden datteren Charlotte Lynggaard i deres passion for at formgive ædle metaller, brillanter og ædelsten til smykker. Smykker, som mennesker over hele verden drømmer om at eje. Den nære, sanselige verden – fordybelsen i naturen […]


info

Diamantjubilæum. Ole Lynggaard Copenhagen – Smykkedesign gennem 60 år3 nov - 17 dec 2023

Ole Lynggaard, Opal halskæde. Unika. 1960’erne. Foto. Ole Lynggaard Copenhagen

Betalt indhold

Pressemeddelelse:

Blomster, blade, slanger og elefanter. Gennem 60 år har naturen inspireret guldsmed og smykkedesigner Ole Lynggaard og siden datteren Charlotte Lynggaard i deres passion for at formgive ædle metaller, brillanter og ædelsten til smykker. Smykker, som mennesker over hele verden drømmer om at eje. Den nære, sanselige verden – fordybelsen i naturen – er den kilde, designet er inspireret af. Efter mange studier, skitser og modeller forløses idéerne af husets dygtige guldsmede, som mestrer fagets mange håndværksteknikker med kompromisløs præcision.

Det hele tog sin begyndelse i 1963, da guldsmed og designer Ole Lynggaard etablerede sit guldsmedeværksted i Hellerup og grundlagde OLE LYNGGAARD COPENHAGEN. Siden da er virksomheden vokset til et internationalt, familiedrevet smykkehus. Ole Lynggaards to børn, Charlotte Lynggaard, designer og kreativ direktør, og Søren Lynggaard, CEO, er i dag de drivende kræfter. Tredje generation er også en del af fortællingen. Sofia Lynggaard Normann, datter af Charlotte Lynggaard, har netop tegnet sin første smykkekollektion.

Siden begyndelsen er OLE LYNGGAARD COPENHAGEN vokset til et internationalt smykkehus, hvis design bliver værdsat verden over. Men virksomhedens værksted og hovedkontor ligger stadig i Hellerup – i den samme gade, hvor Ole Lynggaard begyndte det hele for 60 år siden.

EN DRØM BLIVER TIL VIRKELIGHED

Drømmen om en soloudstilling i museale rammer har længe spiret for det danske smykkehus. Nu udleves den med udstillingen DIAMANTJUBILÆUM. OLE LYNGGAARD COPENHAGEN – SMYKKEDESIGN GENNEM 60 ÅR, hvor værker af alle tre generationer er repræsenteret.

Udstillingen inviterer os med ind i fortællingen om det danske designhus og skaber rum til fordybelse i det kunstneriske smykkehåndværk på tværs af 60-års designhistorie.

”Vi er utrolig stolte af at indgå i dette samarbejde med Øregaard Museum. Vi har længe drømt om at bringe virksomhedens design og historie ind i museumsrummet, hvor der er plads til fordybelse – og at kunne dele det med vores far, vores trofaste medarbejdere og de mange designinteresserede i Danmark og fra udlandet er helt specielt. Vi kunne ikke ønske os en bedre afslutning på vores 60-års jubilæumsår,” fortæller designer og kreativ direktør Charlotte Lynggaard, som også har kurateret udstillingen.

DESIGNHISTORIE I HELLERUP

Udstillingen tager os på en rejse ind i virksomhedens designunivers og de dybe kunstneriske og håndværksmæssige processer, som ligger bag de kendte værker. Hvilke inspirationer og historier er der knyttet til designet, hvilke stadier kan der være i den kreative proces, og hvordan er OLE LYNG GA ARD COPENHAGENs kendte kuglelås egentlig konstrueret? Det og meget mere kan man opleve på udstillingen, der viser mere end 100 smykker fra 1963 til 2023, herunder unikasmykker, historiske smykker og ikoniske værker som Elephant og Snakes serierne, designet af Ole Lynggaard, og Midnight tiaraen og BoHo ringene, designet af Charlotte Lynggaard, samt helt nye værker af Sofia Lynggaard Normann, tredje generation i designfamilien.

Udstillingen præsenterer også privat arkivmateriale, tegninger og skitser, som afspejler, hvordan et design transformeres fra to til tre dimensioner. De små bærbare skulpturer i ædle materialer viser udviklingen i virksomhedens formsprog og giver indblik i et enestående stykke dansk designhistorie – skabt i Hellerup.

Dansk kunst og design med lokal forankring er netop et centralt arbejdsområde for Øregaard Museum. ”Det er helt oplagt for os at præsentere OLE LYNGGAARD COPENHAGENs design gennem tiden. Udstillingen ligger i fin forlængelse af det arbejde med dansk design og smykkekunst, som vi indledte i 2011 med udstillingen Et skønt virke – Mogens Ballins værksted om kunstneren Mogens Ballin, der i 1900 åbnede sit banebrydende værksted for smykker og metalgenstande i Hellerup. Nu viser vi det kapitel i dansk designhistorie, som OLE LYNGGAARD COPENHAGEN har skabt. De særlige håndværksmæssige og kunstneriske kvaliteter, som igennem tiden har gjort dansk smykkekunst verdenskendt, bliver stadig holdt i hævd. Og udgangspunktet? Ja, det er stadig Hellerup,” fortæller museumsdirektør Sidsel Maria Søndergaard.

Dette indhold er produceret i samarbejde med et udstillingssted som en del af udstillingstedets Artguide-abonnement hos kunsten.nu.
Kunsten.nus uafhængige redaktion har intet at gøre med indholdet.


Adresse
Øregaard MuseumØrehøj Allé 2
2900 Hellerup

Åbningstider
Mandag: Lukket
Tirsdag: Lukket
Onsdag: 13:00 - 16:00
Torsdag: 13:00 - 16:00
Fredag: 13:00 - 16:00
Lørdag: 12:00 - 16:00
Søndag: 12:00 - 16:00

Entre pris
ENTRÉ
Voksne kr. 90,- pr. person.
Grupperabat ved min. 10 pers: kr. 80,- pr. person.
Studerende gratis ved fremvisning af gyldigt studiekort.
Børn og unge under 18 gratis.
Handicapledsagere gratis.


Tilgængelighed
Niveaufri adgang - ja
Handicaptoilet - ja
Gratis for ledsager - ja