Lise Skou: Ecology of Production
30 jun - 2 jul 2016Anbefalet under Det skal du se! i uge 26
“Ecology of Production” er en sommerworkshop om kunsten i lokaløkonomi og fødevareproduktion.
Anbefalet under Det skal du se! i uge 26
“Ecology of Production” er en sommerworkshop om kunsten i lokaløkonomi og fødevareproduktion.
Anbefalet under Det skal du se! i uge 26
“The Ecology of Production – Summer Workshop” fokuserer på lokalt forankrede økonomier og fødevareproduktion. Workshoppen er organiseret af Trade Test Site, etableret af billedkunstnere Bonnie Fortune og Lise Skou i 2014. Trade Test Site er et kunstnerisk projekt der arbejder med udvikling og diskussion af økonomier, som eksisterer udenom, langs med eller ved siden af forskellige magtstrukturer i senkapitalismen.
Workshoppen er en del af ”Ecology of Production” serien, der handler om at diversificere og udvide hvordan man producerer og dele goder, serviceydelser, og i sidste ende levede realiteter. Udgangspunktet i “Ecology of Production” vil være: Hvordan alternativ økonomisk praksis udføres i kommunal fødevareproduktion? Hvordan kan man bedre udnytte naturressourcer? Hvordan kan et møde omkring mad skabe fællesskaber af empati, der er nødvendige for at opbygge andre økonomiske realiteter?
Program for Ecology of Production
Over 3 dage tilbyder en række kunstnere, aktivister og fødevarer-fokuserede-aktiviteter workshops, foredrag og mad-events, der vil søge svar på ovennævnte spørgsmål.
Åsa Sonjasdotter (SE) og Marco Clausen (DE) tager afsæt i “Neighborhood Academy” i Prinzessenstrasse, Berlin. “Neighborhood Academy” er en urban have og en selvorganiseret åben platform for vidensdeling mellem landdistrikter og byrum, kulturel praksis, og aktivisme.
Kate Rich (UK) vil fortælle om hendes projekt “Feral Trade”. “Feral Trade” er en handelsvirksomhed, et kunstprojekt og et vidtrækkende økonomisk eksperiment, der gør det muligt at handle med og bytte varer via sociale netværk og udenfor de etablerede kommercielle systemer.
Pieta Hyväninen (FI), der forsker på Tampere Universitet i Finland, er optaget af skæringspunktet mellem feminisme og økologi. I sin forskning beskæftiger hun sig med en nytænkning af økonomier i små lokalt forankrede fødevareproduktioner.
Middags arrangementer og mad begivenheder
At dele et måltid og at deles om madlavning faciliterer diskussionerne på denne workshop. Kunstnere der bruger mad og fødevarepolitik som afsæt for deres virke, vil præsentere projekter som en del af de fælles måltider der vil indtages under workshoppen.
Zeenath Hasan’s (SE) projekt “Tapoori Tiffins” er et økologisk veganerkøkken, der tilbyder lokalt producerede håndværksmæssige fødevarer baseret på teknikker om ”slow-cooking”. Hasan startede det selvfinansierede, kollaborative initiativ for at undersøge alternative modeller for bæredygtig produktion og distribution af mad.
“Project Cafe” (UK) er en Glasgow baseret platform for kreativ og social udveksling. På caféen laver de deres mad fra bunden ud fra nøje udvalgte ingredienser. I sin grundsten er “Projet Café” en social virksomhed, hvilket betyder, at de sigter mod at tilbyde et fællesskab og en platform via det overskud caféen skaber.
Deltagelse af workshoppen er gratis.
Kilde: Lise Skou / Trade Test Site.
8000 Aarhus C