Efter vi er gået

21 maj - 2 jul 2017

I Vandrehallens nye udstilling, ”Efter vi er gået”, undersøger fire billedkunstnere den materielle verden omkring os, når vi selv er fraværende. Det er både urovækkende, humoristisk, sanseligt og poetisk.

Søren Assenholt: Our Offices Have Hardwood Floors. Fra udstillingen Efter vi er gået. Pressefoto

I Vandrehallens nye udstilling, ”Efter vi er gået”, undersøger fire billedkunstnere den materielle verden omkring os, når vi selv er fraværende. Det er både urovækkende, humoristisk, sanseligt og poetisk.

I Vandrehallens nye udstilling, Efter vi er gået, undersøger fire billedkunstnere den materielle verden omkring os, når vi selv er fraværende. Det er både urovækkende, humoristisk, sanseligt og poetisk.

Søren Assenholt: Our Offices Have Hardwood Floors. Fra udstillingen Efter vi er gået. Pressefoto

Steder gemmer på vidnesbyrd om os mennesker. Som små ledetråde om, hvem vi er, sætter vi hver dag spor efter os i de mange forskellige sociale rum, som vi indgår i. Vores levevis kan spores i de ting, vi omgiver os med, og efterlader på vores arbejdsplads, i hjemmet, på gaden osv. Og ofte er det, når vi har forladt et sted, at vi paradoksalt nok synes at være mest til stede. Men hvad sker der egentligt, når vi er fraværende? Hvor meget kan vi kontrollere den virkelighed, vi forlader, og hvor meget tager tingene over, og lever deres eget liv? Det undersøger de fire billedkunstnere, Søren Assenholt, Nanna Debois Buhl, Jakob Hunsøe og Thomas Søegaard Boström på udstillingen, Efter vi er gået, i Vandrehallen på Hillerød Bibliotek.

Ting og steder
Fælles for de fire kunstnere er, at sammenhængen mellem ting og steder er centrale som undersøgelsesfelter. Hos Søren Assenholt er det ubemandede bibliotek rammen om et destabiliseret kontorlandskab, hvor det kontrolløse tager over i personalets fravær. Også Jakob Hunosøe udfordrer tanken om det, vi kender, i sine spøgefulde fotografiske eksperimenter, hvor ting fra hjemmet ikke opfører sig helt, som de plejer. I Nanna Debois Buhls bidrag er Københavns gader det stedsspecifikke omdrejningspunkt for en poetisk undersøgelse af, hvordan gadeskrald kan kortlægge en bys eget liv. Og hos Thomas Søegaard Boström er ”stedet” barndommen, som han genbesøger, og prøvende giver et tidsbillede af gennem ting fra genbrugsbutikker og sine egne børns gemmer.

Kilde: Hillerød Bibliotekerne


Adresse
Vandrehallen Kunsthal, Hillerød BibliotekChristiansgade 1
3400 Hillerød

Åbningstider
Mandag: 10:00 - 18:00
Tirsdag: 10:00 - 18:00
Onsdag: 10:00 - 18:00
Torsdag: 10:00 - 18:00
Fredag: 10:00 - 18:00
Lørdag: 10:00 - 15:00
Søndag: Lukket

Entre pris
Fri entré