Fernisering: Om Perspektiv

torsdag 23 maj 2024 kl 15 - 18

Fernisering i bunker på Frederiksberg

Magnus Pind, Om Perspektiv, 2024. Foto: Magnus Pind

Fernisering i bunker på Frederiksberg

info

Fernisering: Om Perspektivtorsdag 23 maj 2024 kl 15- 18
Gratis

Om Perspektiv er en audiovisuel installation med en roterende videoprojektor centralt placeret i platform BUNKERs cirkulære rum, skabt af videokunstner Magnus Pind.
Med udgangspunkt i perspektivtegningens historie undersøger værket hvordan vi historisk og i dag afbilder og begriber verden. Værket er en moderne fortolkning af panoramamaleriet, der som genre blomstrede i 1800-tallet som en proto-cinematisk underholdningsteknologi, og som stadig findes i dag. Arven fra panoramamaleriet har i den grad sat sit præg på nutidens underholdningsteknologier, som fx virtual reality, IMAX og immersive installationer, der alle baserer sig på en semi-naturalistisk 360-graders reproduktion af den fysiske verden.
Perspektivtegning er en helt grundlæggende præmis for disse teknologier, og for hvordan vi gengiver verden omkring os. Om Perspektiv udforsker samspillet mellem hvordan vi ser verden og hvordan det påvirker vores forestilling om den.
Om Perspektiv bygger på research og eksperimenter udført på et residency i Berlin i foråret 2023.
I mere end et årti har Magnus Pind skabt videoinstallationer og performances som en slags løbende visuel analyse af de teknologiske, samfundsmæssige og personlige systemer, der former vores liv.
Hans værker har været præsenteret på bl.a. Kunsthal Aarhus, Kunstforeningen Gl. Strand, MUTEK festival og Transmediale.
En gammel koldkrigsbunker i hjertet af Frederiksberg danner rum for eksperimenterende samtidskunst og præsenterer nationale og internationale kunstnere. platform BUNKER kurateres af Rebekka Bohse Meyer og Sól Ey.
Om Perspektiv udvikles specifikt til platform BUNKERs særegne globeformede arkitektur.
Kilde:
platform BUNKER

Fakta

Magnus Pind har i mere end et årti skabt videoværker som en slags løbende visuel analyse af de teknologiske, samfundsmæssige og personlige systemer, der former vores liv. Pinds videodesign til teater har været vist på nogle af de største scener i Europa, bl.a. Wiener Statsoper (2014) og Det Kgl. Teater (2016). Hans installationer og performances har været vist på bl.a. Kunsthal Aarhus (2023), Kunstforeningen Gl. Strand (2023) og Transmediale (2017).

Hjemmeside

Adresse
Asgård, Rolfsvej 10-12, 2000 Frederiksberg

Åbningstider
Tors-søn 15-18

Entre pris
Gratis

Tilgængelighed
Niveaufri adgang - nej
Handicaptoilet - nej

Gratis for ledsager - ja