Jasmin Franko: Nectar
17 aug - 23 sep 2023Betalt indhold Pressemeddelelse: I oldtidens indoeuropæiske sprog og mytologier finder vi nektar beskrevet som en drik guderne benyttede til at opnå udødelighed. Nektaren tiltrækker i sin gyldne, søde, flydende form et utal af forskellige arter og væsner. Den samler et økosystem af bestøvende organismer, som er migreret til kilden for at hvile og lade op. […]
Betalt indhold Pressemeddelelse: I oldtidens indoeuropæiske sprog og mytologier finder vi nektar beskrevet som en drik guderne benyttede til at opnå udødelighed. Nektaren tiltrækker i sin gyldne, søde, flydende form et utal af forskellige arter og væsner. Den samler et økosystem af bestøvende organismer, som er migreret til kilden for at hvile og lade op. […]
Betalt indhold
Pressemeddelelse:
I oldtidens indoeuropæiske sprog og mytologier finder vi nektar beskrevet som en drik guderne benyttede til at opnå udødelighed. Nektaren tiltrækker i sin gyldne, søde, flydende form et utal af forskellige arter og væsner. Den samler et økosystem af bestøvende organismer, som er migreret til kilden for at hvile og lade op. Insekterne ser med det blotte øje ud som små guder med en lystig trang. Denne gensidighed mellem væsen og kilde er et sammenspil, som er sødere end nektaren selv.
Nectar er Frankos første soloudstilling på Peach Corner. Udstillingen består af et scenarie, der balancerer i et stadie mellem figurativitet og abstraktion; scenariet kan læses som en allegorisk fortælling om migration og om væsnets evne til overlevelse, og ønske om natursymbiose.
Franko har gennem de seneste år arbejdet med hukommelsen som et centralt emne. Hun er interesseret i hvordan vi opbevarer erindringer, lagrer hukommelse, og i hvordan vi som kollektiv enhed glemmer og husker vores fælles historie.
Jasmin Franko (f.1992) undersøger animisme og folkloristisk billedsprog i en global højteknologisk tidsalder. Frankos familie er ungarsk/tysk og irakisk/sudansk og begreber som rødder, tværkulturalitet og migration, er en stor inspirationskilde i hendes praksis. I Frankos værker optræder ler som poetisk virkemiddel, katalysator og kollektiv hukommelse.
Franko er uddannet fra Kunstakademiets designskole på Bornholm (2021). Hun bor og arbejder i København, og har blandt andet været udstillet på galleriet Andersen’s Contemporary i København, Clay Keramikmuseum, CHART Art Fair og Felix Art Fair.
Tak til Statens Kunstfond for produktionsstøtte til udstillingen.
Og en særlig tak til Adam Varab.
Dette indhold er produceret i samarbejde med et udstillingssted som en del af udstillingstedets Artguide-abonnement hos kunsten.nu.
Kunsten.nus uafhængige redaktion har intet at gøre med indholdet.
2000 Frederiksberg
Danmark
Tirsdag: Lukket
Onsdag: 13:00 - 18:00
Torsdag: 13:00 - 18:00
Fredag: 13:00 - 18:00
Lørdag: 11:00 - 15:00
Søndag: Lukket