Jens Galschiøt: Gentagelsens Anatomi
26 jun - 21 aug 2021Udstillingen hedder og undersøger, det Galschiøt kalder, gentagelsens anatomi. Det er en titel, der beskriver den navnløse masses bevægelser og menneskets – måske uerkendte og ubevidste – trang til at begribe og forstå gennem myter og leksikalisering. Med sin blanding af skulptur og installation er udstillingen en løftet, humanistisk fuckfinger til alle de ting i […]
Udstillingen hedder og undersøger, det Galschiøt kalder, gentagelsens anatomi. Det er en titel, der beskriver den navnløse masses bevægelser og menneskets – måske uerkendte og ubevidste – trang til at begribe og forstå gennem myter og leksikalisering. Med sin blanding af skulptur og installation er udstillingen en løftet, humanistisk fuckfinger til alle de ting i […]
Udstillingen hedder og undersøger, det Galschiøt kalder, gentagelsens anatomi. Det er en titel, der beskriver den navnløse masses bevægelser og menneskets – måske uerkendte og ubevidste – trang til at begribe og forstå gennem myter og leksikalisering.
Med sin blanding af skulptur og installation er udstillingen en løftet, humanistisk fuckfinger til alle de ting i verden, der gør mennesket ansigts-, navn- og stemmeløst og især til alt det, der kan tilintetgøre et menneske: Overgreb, krig, dobbeltmoral & eksistentielle løgne, fattigdom, slaveri, vold og meget andet fra den ikke synderligt delikate lagkage, vi har brugt årtusinder på at bikse sammen og som vi kalder civilisation.
Som en polariseret 2021-variant af Kopernikus har Jens Galschiøt som kunstner arbejdet ud fra det han selv betegner som et humanistisk, ikke-moraliserende omdrejningspunkt, og han har som sit klare formål at bekæmpe al uretfærdighed i hele verden og til alle tider. Hvorfor? Fordi det netop ér mennesket, det handler om og fordi det ikke altid er muligt at vende den anden kind til. Liv & kunst flyder sammen for Galschiøt.
Som kunstner er han en sammensat størrelse og han hopper gladeligt i baljen med både Skylla og Charybdis, hvor han placerer sine værker i urbane settings og politisk-ideologiske hvepsereder og med (bedragerisk) sigende titler og narrativer. Han er på samme tid installatorisk og happening, street og monumental, skamfuld og håbefuld, symbolistisk og konkret.
Kilde: Frederikshavn Kunstmuseum
9900 Frederikshavn
Tirsdag: 10:00 - 16:00
Onsdag: 10:00 - 16:00
Torsdag: 10:00 - 16:00
Fredag: 10:00 - 16:00
Lørdag: 10:00 - 16:00
Søndag: Lukket
Voksen: 50 kr.
Pensionister: 40 kr.
Medlemmer: 0 kr.
Gratis for studerende og personer under 18 år.