De syv kunstnere Camilla Dayyani, Dorthe Lund, Diana Nordbek, Malene Kløve Dalsgaard, Marianne T. Pedersen, Marie Netterstrøm og Ulla Skov Jensen, fandt sammen i 2018 gennem en fælles interesse for temaet aldring.
Gruppens stifter, Ulla Skov Jensen, havde indledt et samarbejde med en komponist og en skuespiller, hvorefter en gruppe medstuderende fra Århus Kunstakademi blev optaget i gruppen. Gruppen består af fem billedkunstnere, der arbejder henholdsvis med skulptur, maleri, tegning, foto, video og lyd, samt en komponist og en skuespiller. Gruppens medlemmer selv spænder fra 36-73 år, hvilket medvirker til at emnet i udstillingen bliver behandlet fra vidt forskellige udgangspunkt.
Nye perspektiver på det at ældes
“Med udstillingen ønsker vi at sætte spørgsmålstegn ved den verserende overvejende negative opfattelse af det at blive ældre, hvor man efter endt arbejdsliv kan blive anset som en byrde for samfundet, og i hvert fald ikke brugbar mere. Denne opfattelse vil vi gerne gøre op med og undersøge alternativer til. Det vil vi gøre ved at kigge lidt dybere på, hvad det betyder at blive ældre, og derved komme nærmere en accept af den naturlige aldringsproces,” udtaler Stamcellerne.
En mangfoldig udstilling som appellerer til alle sanser
“Vi glæder os til at udstillingen flytter ind i Det Ny Kastets lokaler. Da udstillingen blev vist i Kunstetagerne, fik den gode tilbagemeldinger fra publikum. Nu er vi spændte på at åbne udstillingen her i Thisted, så et nyt publikum kan opleve Stamcellernes værker”, udtaler Ingrid Drensgaard, Formand for Kunstforeningen Det Ny Kastet.
Udstillingen undersøger temaet aldring fra forskellige synspunkter og vinkler. Her vil publikum opleve alt fra humoristiske til mere alvorlige værker, i forskellige medier som installation, video, lyd, maleri og tekstil.
I tillæg til udstillingen kan man deltage i forskellige aktiviteter i løbet af udstillingsperioden. D. 8. juni kl. 11.00-12.30 kan man f.eks. møde Christine Swane, direktør for Fonden Ensomme Gamles Værn, i et symposium om alderdom og det at blive gammel. Christine er uddannet mag. art i kultursociologi og har en ph.d. i Hverdagslivet med Demens fra Folkloristik på Københavns Universitet.
Kilde:
Euismod Tellus Magna
Euismod Tellus Magna