Melee Weapon

18 jan - 3 feb 2019

På udstillingen Melee Weapon kan man opleve energiske værker fra fem 4. års studerende fra Det Fynske Kunstakademi

På udstillingen Melee Weapon kan man opleve energiske værker fra fem 4. års studerende fra Det Fynske Kunstakademi

På udstillingen Melee Weapon kan man opleve energiske værker fra fem 4. års studerende fra Det Fynske Kunstakademi. Med værker i træ, metal, bronze og polyester fleece, en sangperformance på cykel og et augmented reality baseret værk om asylansøgning, vil de studerende præsentere en udstilling som rummer vidt forskellige udtryk og som skubber til vore vante forestillingsverden.

Selina Rom Andersen har bogstaveligt talt taget en cykel på, når hun står på et stort rødt gulvtæppe og leverer sin sangperformance, mens en anden person i et lastbil kostume spiller guitar til. Hun kredser om de risici der er ved at cykle; vi ka ej cykle længere – risikoen for at køre ind i én vi elsker er for stor! – både vi og staten har interesse i at nedsætte disse risici!.

Ditte Marie Frost vil med værket Trofæ pege på fænomenet succes. Noget de fleste mennesker gerne vil opnå. Hun er interesseret i vores adgang til ros og beundring. Hun spørger om det at vise succesen frem, er et forsøg på at kompensere for noget vi ikke har, og er ”trofæet” egentlig bare et bevis på, at vi har sat os ind i en meget stor Mercedes, med en meget lille pik?

Mette Rasmussen præsenterer det ornamentale værk Lovespoon (Hjem til gården). Hun fortæller; “Skeen er en abstraktion over en såkaldt lovespoon, som stammer fra den europæiske folkekunst. Traditionelt set blev skeen udskåret af en ung mand og foræret til den pige, han elskede, som et bevis på hans hengivenhed. Jeg kan godt lide tanken om, at man med det hjerteformede skeblad skovler kærlighed ind, som var det boghvedegrød”.

Emil Skamstrup præsenterer Dried- out Buddy, en menneskestor skulptur beklædt med ”hyggelige” materialer som polyester fleece og som kredser om kroppens forandring i dødsprocessen ud fra en interesse for det okkulte, myter, videnskab og natur, det overnaturlige mod det naturlige. Processen og legen med mange forskellige og nogle gange ukonventionelle materialer, er en vigtig del af hans arbejde.

Wael Toubaji viser værket A Handful of lentils som er inspireret af de mugshots fotos, der normalt tages af enhver asylansøger som det første skridt i den officielle procedure. En vigtig begivenhed når man skal forholde sig til identitet, værdighed og tilhørsforhold i en ny, moderne verden. Titlen er inspireret af en gammel arabisk historie, som handler om at gøre store vigtige emner til noget så simpelt som handlen med en håndfuld linser.

Udstillingen giver de 4. Års studerende på Det Fynske Kunstakademi, en mulighed for at få en forsmag på hvordan det er at udstille sine værker i et udstillingssted for samtidskunst.

Kilde: M100


Adresse
M100Søndergade 26, kld.
5000 Odense C

Åbningstider
Se website for åbningstider