Morten B. Masri: Den Længste Dag
28 okt - 18 nov 2017Den Længste Dag er en udstilling om ophævelsen af grænsen mellem selvet og verden gennem frigørelsen fra kroppen og sproget. Om selvets forsøg på sanseligt at erfare verden bag om diskursernes konstrukt. Om begæret, tilintetgørelsen og forvandlingen. Om døden, kærligheden og kunsten (sic).
Den Længste Dag er en udstilling om ophævelsen af grænsen mellem selvet og verden gennem frigørelsen fra kroppen og sproget. Om selvets forsøg på sanseligt at erfare verden bag om diskursernes konstrukt. Om begæret, tilintetgørelsen og forvandlingen. Om døden, kærligheden og kunsten (sic).
Den Længste Dag er en udstilling om ophævelsen af grænsen mellem selvet og verden gennem frigørelsen fra kroppen og sproget. Om selvets forsøg på sanseligt at erfare verden bag om diskursernes konstrukt. Om begæret, tilintetgørelsen og forvandlingen. Om døden, kærligheden og kunsten (sic). Om det intuitive tavse felt, der er mellem mennesket og verden. Et felt, en labyrint eller en helhed, som ikke let lader sig omfavne af tanken eller kan rationaliseres frem og derfor også undviger alle fornuftens rammer. Men også et felt, som måske fra tid til anden kan fornemmes og sanses som en grænseløs strømmende bevægelse. En stille længsel og higen efter en eller anden spinkel sammenhæng i altings sammenbrud.
Kort sagt, en udstilling om at se efter det i natten, som natten skjuler. Og dermed også en udstilling om det, vi alle sammen leder efter. En erfaring, nye erkendelser, en måde at bevæge sig videre på. En genfødsel forstået som en transformation af essens og antagelsen af en ny figur og realitet – eller måske blot en form i formløsheden.
Morten B. Masri er uddannet fra Det Kgl. Danske Kunstakademi i 2014 og bor og arbejder i København. Han bevæger sig imellem forskellige medier med hovedfokus på maleriet, grafikken og skulpturen. En bevægelse holdt sammen af en fortsat interesse for begyndelsen og enden, for dialektikken mellem det ubegribelige og forsøget på at begribe, percipere og sanse verdens klare skumring i alle dens slørede fragmenter.
Efter 3 succesfulde år med udstillingsrum i Carlsberg-byen, er Ok Corral genåbnede i nye lokaler i en stor kælder på Rolighedsvej 9. Ud over at befinde sig på en ny adresse er holdet bag Ok Corral også delvist nyt. OK Corrals mål er at give unge kunstnere og kuratore rum til at eksperimentere og mulighed for at præsentere solo- og gruppe-udstillinger af høj kunstnerisk kvalitet.
Kilde: OK Corral
1958 Frederiksberg