Rundvisning i fotoudstillingen Kameraet og os

tirsdag 28 maj 2024 kl 16 - 17

Rundvisning i den permanente fotoudstilling

Den Sorte Diamant, Kameraet og os. Foto: Malthe Ivarsson

Rundvisning i den permanente fotoudstilling

info

Rundvisning i fotoudstillingen Kameraet og ostirsdag 28 maj 2024 kl 16- 17
Foregår på dansk
Normal: 75 DKK Årskort: 45 DKK Studerende: 30 DKK Unge under 18: Fri entre

Kom med på rundvisning i udstillingen Kameraet og os i Den Sorte Diamant med kuratorerne Mette Kia Krabbe Meyer og Charlotte Præstegaard Schwartz.
Kameraet og os er Danmarks første faste udstilling om fotografiets historie med mennesket som motiv og præsenterer et udvalg af værker fra Det Kgl. Biblioteks fotosamlinger, der rummer mange millioner billeder. Temaet er mennesket som motiv, og udstillingen spørger til, hvad fotografiet gør ved vores opfattelse af os selv og vores forestillinger om hinanden.
Daguerreotypisterne, som historiens første fotografer hed, fascinerede verden med den nye opfindelse i 1839. Aldrig før havde nogen set sig selv gengivet så detaljeret og så hurtigt. De vellignende billeder blev opfattet som den rene magi, og pludselig var portrætkunsten ikke længere forbeholdt samfundets elite. Fotografier af mennesker bredte sig i verden, og i dag er de overalt.Gennem næsten 200 år er mediet blevet vores vigtigste middel til kommunikation og erindring, mens det samtidig har udviklet sig som en særlig kunstform. I Kameraet og os fortælles historien med afsæt i forskellige former for fotografi, der alle har det til fælles, at de præger nutidens visuelle kultur. Fra de første dyrebare portrætter skabt på forsølvede metalplader til den digitale tidsalders billedstrøm, der løber gennem det offentlige og private liv.
Kilde:
Den Sorte Diamant

Adresse
Søren Kierkegaards Plads 1
1221 Kbh K

Åbningstider
Mandag: Lukket
Tirsdag: Lukket
Onsdag: Lukket
Torsdag: Lukket
Fredag: Lukket
Lørdag: Lukket
Søndag: Lukket

Entre pris
Til udstillingerne i Den Sorte Diamant:
Normal: 75 DKK
Studerende: 30 DKK
Årskort og unge under 18: Gratis entré
Køb billet

Tilgængelighed
Niveaufri adgang - ja
Handicaptoilet - ja
Gratis for ledsager - ja