Kameraet og os præsenterer et udvalg af værker fra Det Kgl. Biblioteks fotosamlinger, der rummer flere millioner billeder. Temaet er mennesket som motiv, og udstillingen spørger til, hvad fotografiet gør ved vores opfattelse af os selv og vores forestillinger om hinande
Daguerreotypisterne, som historiens første fotografer hed, fascinerede verden med den nye opfindelse i 1839. Aldrig før havde nogen set sig selv gengivet så detaljeret og så hurtigt. De vellignende billeder blev opfattet som den rene magi, og pludselig var portrætkunsten ikke længere forbeholdt samfundets elite. Fotografier af mennesker bredte sig i verden, og i dag er de overalt.
Gennem næsten 200 år er mediet blevet vores vigtigste middel til kommunikation og erindring, mens det samtidig har udviklet sig som en særlig kunstform. I Kameraet og os fortælles historien med afsæt i forskellige former for fotografi, der alle har det til fælles, at de præger nutidens visuelle kultur. Fra de første dyrebare portrætter skabt på forsølvede metalplader til den digitale tidsalders billedstrøm, der løber gennem det offentlige og private liv.
Kilde:
Den Sorte Diamant
Den Sorte Diamant