Seimi Nørregaard: Bjerge af ting
27 jan - 25 feb 2018Med totalinstallationen Bjerge af ting undersøger Seimi Nørregaard den rolle, genstande og forbrug spiller i menneskers liv.
Med totalinstallationen Bjerge af ting undersøger Seimi Nørregaard den rolle, genstande og forbrug spiller i menneskers liv.
Bjerge af ting: Dynebetræk, duge, plastikdimser, legetøj med og uden lyd, gamle matematikopgaver, lamper, skitøj, sadler, porcelænsfigurer. Overfladers smuds vidner om kroppes gniden, fingres pillen, griben og håndteren. Det er forsiden. Vi skal ind i mellemrummet. I det mellemliggende lag, hvor vores inderside bliver fremkaldt.
Med totalinstallationen Bjerge af ting undersøger Seimi Nørregaard den rolle, genstande og forbrug spiller i menneskers liv. Vi skraber til os – hamstrer. Vi skaber store ophobninger i kælderrum, stuer og loftsrum. Vi smider ud, og tingene lander i fælles bjerge af andre og lignende ting-ting-ting.
Det vi køber, gemmer og tager med os. Er det dét, vi er bygget af?
Jordslåede spisestuestole, cykelstyr, gardiner, telt, bøger, høretelefoner, brødskærer, bamser. Klikkende, skurrende, knurrende lyde og ord hvisker om det der har været. Det, som har fundet sted i tingenes nærvær.
Er tingene et bevis på eksistens, et forsøg på at fasthold et levende nu? Hamstrer vi af nedarvet desperation, fra dengang vi måtte skaffe for at overleve? Prøver vi at huske gennem ting?
Seimi Nørregaard (f. 1975) er uddannet fra Nordisk Teaterskole i 1998. Hun har siden optrådt som performer, poetry slammer, digter, scenograf og billedkunstner, for bare at nævne et par titler, der kan spore ind på hendes bredtfavnende praksis. Blandt tidligere udstillinger og værker kan nævnes SKJUL (2016) og Væggene har ører (2006) på Overgaden, performanceinstallationen HJEM, i samarbejde med Boaz Barkan, på Warehouse9 (2015), sanseudstillingen Drømte mig en drøm i nat i samarbejde med Marika Seidler, på Kunsthallen Brandts og Sanselåven i Norge (2011) og den auditive labyrint, Mulige hændelsesforløb eller ting at gøre på Ringstedgalleriet (2009).
Kilde: KVADRAT16