Som brødre – Venskab og konflikt i guldalderen
2 feb - 20 maj 2024Betalt indhold Pressemeddelelse: Når vi taler den danske guldalder har kunsthistorikere ofte fokuseret på malernes tætte venskaber. Forårets udstilling på Fuglsang Kunstmuseum føjer nye dramatiske afsnit til historien og viser, hvordan et godt netværk kan gøre forskellen på knald eller fald. Dengang og nu. Fuglsangs store særudstilling Som brødre starter i første halvdel af 1800-tallet […]
Betalt indhold Pressemeddelelse: Når vi taler den danske guldalder har kunsthistorikere ofte fokuseret på malernes tætte venskaber. Forårets udstilling på Fuglsang Kunstmuseum føjer nye dramatiske afsnit til historien og viser, hvordan et godt netværk kan gøre forskellen på knald eller fald. Dengang og nu. Fuglsangs store særudstilling Som brødre starter i første halvdel af 1800-tallet […]
Betalt indhold
Pressemeddelelse:
Når vi taler den danske guldalder har kunsthistorikere ofte fokuseret på malernes tætte venskaber. Forårets udstilling på Fuglsang Kunstmuseum føjer nye dramatiske afsnit til historien og viser, hvordan et godt netværk kan gøre forskellen på knald eller fald. Dengang og nu.
Fuglsangs store særudstilling Som brødre starter i første halvdel af 1800-tallet midt i den danske guldalder. En gruppe sammentømrede unge kunstnere har succes på den københavnske kunstscene og støttes af pengemænd, anmeldere og kunstprofessorer. Kunstnere som Christen Købke, Constantin Hansen og J.Th. Lundbye havde gode forbindelser, der formede dem og bar dem frem. For kunstnervenskaberne var noget særligt og drev dansk kunst til nye højder, men havde også en ekskluderende kraft. Som brødre udfordrer – gennem museets forskning – den traditionelle historie om guldalderen, der udover en masse succeshistorier faktisk også byder på brutale fortællinger. For malerne var også konkurrenter, og nogle lykkedes ikke, fordi de stod udenfor det gode selskab og manglede netværk og økonomisk støtte, fx kvinderne. Det er ikke meget anderledes, end hvordan vi netværker og omgås hinanden i dag, og således handler udstillingen ikke blot om guldalderen, men også om os selv.
En ny-produceret film i udstillingen med Leonora Christina Skov, Anna Libak, Anne Sophia Hermansen og Sørine Gotfredsen behandler netop det at være både venner og faglige konkurrenter i dag. Dramaet fortsætter i en fancy ny bogudgivelse, der ledsager Som Brødre. Venskab og konflikt i guldalderen med bidrag fra guldaldereksperter og artikler om konflikt, magt og bromance.
Dette indhold er produceret i samarbejde med et udstillingssted som en del af udstillingstedets Artguide-abonnement hos kunsten.nu.
Kunsten.nus uafhængige redaktion har intet at gøre med indholdet.
4891 Toreby Lolland
Tirsdag: 11:00 - 16:00
Onsdag: 11:00 - 16:00
Torsdag: 11:00 - 16:00
Fredag: 11:00 - 16:00
Lørdag: 11:00 - 16:00
Søndag: 11:00 - 16:00