Space, Light and Landscape / in WHITE
6 nov - 11 dec 2016I en dobbeltudstilling med billedkunstneren Gun Gordillo (f. 1945) og landskabsarkitekten Jeppe Aagaard Andersen (f. 1952) vises arbejder, der med vidt forskellig afsæt i henholdsvis landskabs- og billedkunst vidner om en fælles fascination af lyset, dets enkelhed og foranderlighed.
I en dobbeltudstilling med billedkunstneren Gun Gordillo (f. 1945) og landskabsarkitekten Jeppe Aagaard Andersen (f. 1952) vises arbejder, der med vidt forskellig afsæt i henholdsvis landskabs- og billedkunst vidner om en fælles fascination af lyset, dets enkelhed og foranderlighed.
info
Skønheden i lys og skygger er kendetegnende for begge de kunstnere, som Munkeruphus præsenterer på årets sidste udstilling. I en dobbeltudstilling med billedkunstneren Gun Gordillo (f. 1945) og landskabsarkitekten Jeppe Aagaard Andersen (f. 1952) vises arbejder, der med vidt forskellig afsæt i henholdsvis landskabs- og billedkunst vidner om en fælles fascination af lyset, dets enkelhed og foranderlighed.
De to kunstnere har også tilknytningen til Munkeruphus til fælles. Jeppe Aagaard Andersen har som søn af hybrid-kunstneren Gunnar Aagaard Andersen (1919-1982) tilbragt sin barndom i huset. Den dengang velplejede park, hvor Jeppe som dreng holdte af at gå i hælene på gartneren, gav ham stor viden om havens rum og planter, som siden skulle få betydning for hans senere virke som en af de mest anerkendte landskabsarkitekter herhjemme. Til udstillingen på Munkeruphus viser Jeppe Aagaard Andersen fotografier af steder og stemninger, som har inspireret ham i hans dobbelte virke som både udøvende og undervisende landskabsarkitekt. Derudover vises en film, fotos og modeller af en række af hans egne realiserede projekter i både ind- og udland, herunder det prisbelønnede Kulturhavn Kronborg (2013) og Sundspromenaden i Malmø (2000). Læs mere
Gun Gordillo har også haft sin gang på Munkeruphus i de år, det var kunstnerhjem for familien Aagaard Andersen. Gordillo blev den første elev under Gunnar Aagaard Andersen, da han tiltrådte som Professor på Kunstakademiet i 1972. Gunnar blev hendes mentor, der inspirerede hende til talrige eksperimenter med materiale og transparens, der siden gjorde lyset til Gordillos foretrukne udtryksform. Gordillo har arbejdet med neonlyset som sit primære materiale lige siden. I 45 år har hun med stor ihærdighed leget og malet med lyset i stringente installationer, der har gjort hende til et anerkendt navn på den internationale kunstscene. Blandt andet i form af hendes mangeårige tilknytning til det legendariske Galerie Denise René i Paris, hvor hun har medvirket i solo- og gruppeudstillinger.
Gordillo har til udstillingen fået Gunnar Aagaard Andersens gamle atelier til rådighed for at vise både ældre og nyere værker. Udenfor opstilles en stor installation, PLAN ALBEA, der med neonlys og spejlende glasplader vil oplyse pladsen foran huset de kommende vintermåneder. Læs mere
Det er en stor glæde at kunne vise disse to kunstnere sammen på Munkeruphus. Med et fælles afsæt i Gunnar Aagaard Andersen har de begge skabt deres helt egne og meget respekterede måder at arbejde på, som har gjort dem blandt de allerbedste indenfor hver deres felt.
Kilde: Munkeruphus
3120 Dronningmølle
Tirsdag: Lukket
Onsdag: Lukket
Torsdag: 12:00 - 17:00
Fredag: 12:00 - 17:00
Lørdag: 11:00 - 17:00
Søndag: 11:00 - 17:00
Senior (+67 år): 55 kr
Studerende: 50 kr.
Børn under 18 år: Gratis
En voksen + et barn: 65 kr.
Grupper over 8 personer, pr. person: 55 kr.
Fællesbillet med Rudolph Tegners Museum: 110 kr.
Årskortindehaver af andre Kunsthaller: 50%