Tong Wang: The Stuff Dreams Are Made Of

17 sep - 30 okt 2016

Anbefalet under Det skal du se! uge 37
Gammelgaard har inviteret Tong Wang til Danmark for at skabe en helt særlig udstilling med det formål at formidle kinesisk samtidskunst og igennem denne åbne for et kulturmøde og dialog mellem dansk og kinesisk kunst og kultur.

Tong Wang: Thinking, 2016. Pressefoto

Anbefalet under Det skal du se! uge 37
Gammelgaard har inviteret Tong Wang til Danmark for at skabe en helt særlig udstilling med det formål at formidle kinesisk samtidskunst og igennem denne åbne for et kulturmøde og dialog mellem dansk og kinesisk kunst og kultur.


info

Tong Wang: The Stuff Dreams Are Made Of17 sep - 30 okt 2016

Anbefalet under Det skal du se! uge 37
Gammelgaard har inviteret Tong Wang til Danmark for at skabe en helt særlig udstilling med det formål at formidle kinesisk samtidskunst og igennem denne åbne for et kulturmøde og dialog mellem dansk og kinesisk kunst og kultur. Det særegne ved Tong Wang er hans evne til at bygge bro mellem tradition og opbrud. Der er nemlig tale om et mix af kulturer i hans værker. Her mødes traditionelle kinesiske værdier og fortællinger, men med et genkendeligt, vestligt billedsprog.

Else Marie Bukdal, tidligere rektor for Kunstakademiet i København, har igennem mange år samarbejdet og fulgt med i Tong Wangs kunstneriske liv, og de har i fællesskab medvirket til, at et stort antal kunststuderende fra både Kina og Danmark har kunne tage studieophold i hinandens lande og kulturer. Hun sammenfatter Tong Wangs kunst således:

Tong Wang er et lysende eksempel på en kinesisk kunstner, der bygger bro over tradition og nybrud og skaber nye visuelle dialoger mellem vestlige og østlige kunstneriske udtryksformer.’ Og det er præcis, hvad man kan forvente sig af udstillingen på Gammelgaard. En brobygning mellem kulturer og billedtraditioner.

Tong Wang: Thinking, 2016
Tong Wang: Thinking, 2016

Tong Wang bruger sin egen kulturs billedsprog på samtidskunstens tematikker som konflikt, sorg, menneskelige relationer, åndelighed og identitet. Hans værker rummer forskellige billedflader og fragmenter i collageagtige opstillinger, hvilket skaber et poetisk flow imellem forskellige verdener og fortællinger.

I perioden 1988-89 foretog han flere studierejser til bl.a. Danmark, Sverige, Grækenland og Egypten, hvilket åbnede op for en dialog mellem hans kinesiske kultur og baggrund og den europæiske kunst og kultur. Og disse rejser resulterede senere også i et længere ophold i Helsingborg i Sverige.

Gammelgaard håber med denne store udstilling og de mange følgearrangementer at bidrage til og understøtte samarbejdet mellem dansk og kinesisk kunst, kultur og kunsthåndværk. Tong Wang viser os med sine billeder, at selv om vores hverdag udspiller sig på hver sin side af kloden, eksisterer vi ikke hver for sig i et tomrum, men tager farve af hinanden, lader os inspirere til nye tanker. Tager os selv op til revision.

På ferniseringsdagen bliver udstillingen officelt åbnet af Herlevs borgmester Thomas Gyldal Petersen og den kinesiske ambassade.

Kilde: Gammelgaard


Adresse
GammelgaardGl. Klausdalsbrovej 436
2730 Herlev

Åbningstider
Mandag: Lukket
Tirsdag: 12:00 - 17:00
Onsdag: 12:00 - 17:00
Torsdag: 12:00 - 17:00
Fredag: 12:00 - 17:00
Lørdag: 12:00 - 17:00
Søndag: 12:00 - 17:00

Entre pris
Gratis entré

Tilgængelighed
Er du gangbesværet, skal du være opmærksom på, at der er en trappe op til indgangen i Hovedhuset. Vi har derfor en elevator på højre side af bygningen. Indgangen til både Ny og Gl Sal ligger i stueplan. Og i Gl Sal forefindes desuden handicaptoilet.