De tre danskere på Documenta
Dokumenta åbnede 9 juni. I år deltager tre danske kunstnere: Lea Porsager, Jakob Jakobsen og Tue Greenfort.
Dokumenta åbnede 9 juni. I år deltager tre danske kunstnere: Lea Porsager, Jakob Jakobsen og Tue Greenfort.
info
Lea Porsager
Lea Porsagers værk til DOCUMENTA 13 drejer sig om de spirituelle og eksperimenterende mikrosamfund, som opstod på Monte Verità – Sandhedens Bjerg – i Schweiz i begyndelsen af 1900-tallet.
Porsagers projekt præsenteres i parken Karlsaue i Kassel, i form af et lille træhus. Indenfor vises bl.a. et filmværk, hvor Porsager sammen med en gruppe på syv personer genbesøgte bjerget med det formål at reaktivere nogle af Monte Veritàs ideer.
Jakob Jakobsen
Jakob Jakobsen deltager med projekter, der er relateret til hans løbende forskning i Antiuniversity of London.
Jakobsens deltagelse i DOCUMENTA 13 foregår i flere formater: En publikation i form af avisen The Antihistory Tabloid, online-platformen Antihistory Research Blog, og endelig – i tråd med kunstnerens øvrige arbejde med socialiseret forskning og frie universiteter – en række ”Antiuniversity teach-ins” organiseret af Jakobsen i Turnhalle i Kassel.
Tue Greenfort
Tue Greenfort har til DOCUMENTA 13 samlet et arkiv inspireret af den feministiske teoretiker Donna Haraways forskning i sammenhænge mellem levende væsener, både menneskelige og ikke-menneskelige.
Arkivet installeres i et træhus, der oprindelig blev bygget til Karlsaue-parkens sorte svaner i 1950’erne. I Greenforts projekt bliver dette tidligere fuglehus den passende platform for at overveje en række helt nye ideer om vores opfattelse af liv, ”worldliness” og sameksistensen af mennesker og andre levende væsener.
Fakta
Udstilling
DOCUMENTA
9 jun 2012 16 sep 2012
Fakta
Selvom om mange andre store samtidskunstudstillinger og biennaler er kommet til verden siden den første DOCUMENTA i 1955, så vedbliver DOCUMENTA at være et af de vigtigste steder, en kunstner kan vise sin produktion.
Der er i alt mere end 150 kunstnere fra 55 lande, der deltager i denne 13. version af udstillingen, som ikke blot rummer alle tænkelige former for samtidskunst, men også tænker ud over rammerne for traditionelle kunstudstillinger ved at sætte fokus på kulturel produktion i bredere forstand.