Det er formidling!

Det svarer Camilla Rohde Madsen, når man spørger hende, hvad der er vigtigst i hendes nye projekt, Nammagorium.

Gallerivandring med Nammagorium hos Nils Stærk Gallery. (Pressefoto)

Det svarer Camilla Rohde Madsen, når man spørger hende, hvad der er vigtigst i hendes nye projekt, Nammagorium.

Navnet Nammagorium skal emulere en lækker kuriøsitetsforretning – ’nam’ henviser til noget lækkert og ’magorium’ henviser til filmen Mr. Magorium’s Wonder Imporium fra 2007, der foregår i en fantastisk legetøjsbutik. Der er med andre ord lagt op til en varieté af formidlingsudbud – som Camilla Rohde Madsen selv forklarer:

”Det er det vi vil – at have fokus på formidling via alle mulige forskellige tiltag. Det kan være gallerivandringer eller kunstrejser til udlandet og her i Danmark. Det kan være middagsselskaber, som folk er meget interesseret i allerede nu og så er der selvfølgelig udstillinger.”

Formidling for alle
Ønsket om at formidle bredt er i højsædet i det nye Nammagorium, men var også en vigtig del af det tidligere galleri, Rohde Contemporary, der indtil for nyligt lå i St. Kongensgade. Som Camilla Rohde Madsen understreger, var det vigtigt at gøre det nemt for folk at få adgang til samtidskunsten – blandt andet gennem guidede rundture på de andre gallerier.

Mikkel og Camilla Rohde Madsen (Nammagorium)
Mikkel og Camilla Rohde Madsen (Nammagorium)

Hun fortæller: ”Da vi åbnede inde i St. Kongensgade med Rohde Contemporary, satte vi os midt i rummet. Det var meget vigtigt, at når folk kom ind, så havde de med det samme en person de kunne se og tale med. På den måde var der i hvert fald ikke den tærskel at skulle over. Vi startede faktisk med at lave gallerivandringer, mens vi var i St. Kongensgade (Rohde Contemporary, red.), hvor det oftest foregik en fredag aften eller lørdag.”

”Jeg blev spurgt om at lave gallerivandringer af en del, for de kendte godt til min baggrund på Statens Museum for Kunst, hvor jeg har været omviser i mange år, og de ville gerne have en, der kunne følge dem hen over dørtærskelen til de andre gallerier. For mig var det virkelig fedt at blive spurgt om det, for jeg har virkelig savnet den måde at formidle på og også at se en masse andet kunst, end hvad du selv udstiller på galleriet.”

Nammagoriums lokaler på Gl. Kongevej under opbgyning. (Pressefoto)
Nammagoriums lokaler på Gl. Kongevej under opbgyning. (Pressefoto)
Galleristen udfordrer
Ud over det rummer Nammagoriums program også kunstcirkler, hvor publikum kan få lov, at få et kunstværk hjem til sig selv og blive udfordret:

”Mit arbejde er jo, i den sammenhæng, at sørge for, at det ikke kun er det pæne maleri, som kommer op at hænge hos folk, men at man presser på og også sørger for, at der kommer en et videoværk med hjem – så de prøver noget forskelligt og bliver udsat for forskellige nye vinkler.”

Sommerudstilling for Monroe-fans
Til sommer åbner den første udstilling i Nammagoriums regi – i den store herskabslejlighed på Gl. Kongevej 86, med privaten bagved. Udstillingen hedder ’Marilyn Revised’ og er kurateret af kunstneren Peter Brandt. Marilyn Monroe bliver taget under kærlig behandling og ud over udstillingen, vil der være en række formidlingstiltag.

Kunstneren og dramatikeren Thomas Lagermand Lundme har skrevet en teaterperformance, som opføres fire gange under udstillingen med forskellige skuespillere. Der vil være foredrag om Marilyn Monroe og stjernesystemet i 50erne af cand. phil. i filmvidenskab Claus Kjær og et foredrag af Bodil Marie Thomsen, som er ph.d. i Kulturforskning og lektor ved Aarhus Universitet, hvis emne er ’Marilyn – krop, hud og celluloid’.

Elke Krystofek: Marilyn, 1991. (Pressefoto)
Elke Krystofek: Marilyn, 1991. (Pressefoto)
Mary Beth Edelson: Marilyn Monroe Never Got To Be Series, 1997. (Pressefoto)
Mary Beth Edelson: Marilyn Monroe Never Got To Be Series, 1997. (Pressefoto)

Rimeligt bredt
Der vil være en artisttalk med kuratoren af udstillingen, Peter Brandt, samt et større seminar afholdt i Nikolaj Kunsthal, og så planlægger Rohde Madsen stand-up om kvinders forskelligheder og et foredrag om diamanter, ’Diamonds are a girls best friend’ ved Carina Pitzner. Ud over det forventer hun også, at der vil være et musikalsk indslag med musik fra tiden, hvor Marilyn Monroes popularitet var på sit højeste.

Og hun pointerer, at det er vigtigt, at der er noget for alle:

”Så det kommer til at være et meget stort program – det kommer til at dække rimeligt bredt og det er også vores ønske. For på den måde kommer vi også til at kunne ramme ret bredt.”


Fakta

Projekt

Nammagorium – communicating art

Mikkel Rohde Madsen, Camilla Rohde Madsen