DIAS undersøger hacking som kunstnerisk praksis
DIAS Kunsthal inviterer til diskussion om hacking som kunstnerisk og kuratorisk praksis tirsdag den 15. november kl. 16.00 på Vinhanen i København.
DIAS Kunsthal inviterer til diskussion om hacking som kunstnerisk og kuratorisk praksis tirsdag den 15. november kl. 16.00 på Vinhanen i København.
info
DIAS Kunsthal inviterer til diskussion om hacking som kunstnerisk og kuratorisk praksis tirsdag den 15. november kl. 16 på Vinhanen i København. Diskussionen bliver kulminationen på kunstprojektet The Hacking Urban Reality Series, der har haft til formål at udfordre faste vaner og systemer i vores samfund gennem kunsteriske praksisser inspireret fra hacking, som vi kender fra computerverdenen.
Med besøg af den internationalt anerkendte kurator Alia Swastika samt de tre indonesiske kunstnere Wimo Ambala Bayang, Prilla Tania og Andri William ønsker DIAS denne eftermiddag at diskutere, undersøge og sammenholde den asiatiske og den vestlige kunstpraksis. Derudover vil man diskutere hacking som kunstnerisk og kuratorisk praksis.
Som repræsentanter for den asiatiske kunstscene vil kurator Alia Swastika og de tre kunstnere gå i dialog med kunstner Asbjørn Skou og kurator Rasmus Vestergaard, der arbejder inden for en dansk/vestlig kontekst. Diskussionen åbnes af den indonesiske ambassade i København, der også vil byde på et glas.
Besøget er kulminationen på kunstprojektet The Hacking Urban Reality Series, hvor en række kunstnere har hacket danskernes hverdag ved at trænge ind i vores samfundssystemer og blotlægge strukturer, vi normalt ikke ser. Det tredje og sidste hack kan opleves mandag den 14. november på DIAS’ platform på Vallensbæk Station.
Kilde: DIAS Interactive Art Space
Fakta
Eventet den 15. november kl. 16 er gratis, men af hensyn til beværtningen sker tilmelding på presse@diaskunsthal.dk The Hacking Urban Reality Series består af tre socialt engagerede hacks. Hack #1 blev realiseret i foråret 2016, mens Hack #2 fandt sted i oktober 2016. Kunstnerne bag det aktuelle Hack #3 er i Danmark frem til den 19. november. Alle hacks udføres af forskellige kunstnere fra Indonesien. DIAS har i samarbejde med CKU lavet The Hacking Urban Reality Series som en del af Images 16. Over 100 kunstnere præsenterer under Images 16 nutidskunst fra Afrika, Asien og Mellemøsten med fokus på globale udfordringer og forholdet mellem kunstneren og samfundet i 16 danske byer. Læs mere om Images 16 på cku.dk og på Facebook