Guide til Cph Art Week: Talks

Af
25. august 2016

Under Copenhagen Art Week bliver der mulighed for at opleve et utal af udstillinger, events og performances. Endnu et vigtigt element under Art Week bliver talks, der giver mulighed for at høre kunstneres og kuratorens tanker bag udstillinger og værker. En indsigt vi som publikum kun sjældent har indblik i, når vi står på udstillingen.

GL STRAND, Alexander Tovborg. Foto: Anders Sune Berg

Under Copenhagen Art Week bliver der mulighed for at opleve et utal af udstillinger, events og performances. Endnu et vigtigt element under Art Week bliver talks, der giver mulighed for at høre kunstneres og kuratorens tanker bag udstillinger og værker. En indsigt vi som publikum kun sjældent har indblik i, når vi står på udstillingen.

Af
25. august 2016

Under Cph Art Week bliver der mulighed for at opleve et utal af udstillinger, events og performances. Endnu et vigtigt element under Art Week bliver talks, der giver mulighed for at høre kunstneres og kuratorens tanker bag udstillinger og værker. En indsigt vi som publikum kun sjældent har indblik i, når vi står på udstillingen.

 

Open Gestures – talks på GL STRAND
30 aug – 1 sep kl 17-18.30
I et samarbejde mellem Cph Art Week og Kunstforeningen GL STRAND præsenteres talkprogram mellem internationale kunstnere, kuratorer og teoretikere. Udgangspunktet for samtalerne bliver Cph Art Weeks tematik, Open Gestures, hvor det danske kunstfelt forbindes med international tækning. Talk-programmet tager udgangspunkt i en dansk kunstners praksis og derefter perspektiveres dette ud fra tre forskellige emner: ”Kunst som handling”, ”Kunst som deltagelse”, ”Kunst som tækning. ” De tre talks vil reflektere over samtidskunstens potentiale som en åben gestus.
Se hele programmet her

Eventet foregår på engelsk.
Fri entré.
Tilmelding tilrådes via info@glstrand.dk

 

Salon des Refusés – Tina Maria Nielsen
3 sep kl 14
I forbindelse med Tina Maria Nielsens udstilling Salon des Refusés og Cph Art Week afholdes en salon med tematikken ‘det afviste’ på Den Frie Udstillingsbygning. Salonen finder sted midt i Nielsens udstilling, blandt afstøbninger og skulpturer i det underjordiske udstillingsrum. Salonen vil være et møde mellem flere felter: poesi, musik, analyse samt diskussion mellem de fremmødte.

Fri entré.
Ingen tilmelding.

 

David Simonsen på Photo Collect
27 aug kl 15, Museumsbygningen
Mød David Simonsen, som i mange år har samlet på ‘anonyme fotografier’. For Simonsen er det ikke vigtigt, hvem der har taget et billede, men i højere grad om det enkelte fotografi fortæller en historie. Kom og hør en dedikeret samler fortælle om sin passion og se samtidig et udpluk af hans imponerende samling af fotografier.

Gratis når entré er betalt.
Museumsbygningen

 

Johan Rosenmunthe og Markus von Platen på SVK
29 aug kl 16, Statens Værksteder for Kunst
Johan Rosenmunthe og Markus von Platen præsenterer deres arbejde i Turboladen i forbindelse med deres kommende udstillingsprojekt Core, Mantle, Crust i Kunsthal NORD i Aalborg.

I denne anledning vil de dykke dybere ned i deres materiale, baggrundsresearch, fysiske eksperimenter og filmuddrag. Gennem skulptur, fotografi, lyd og video afsøger de to kunstnere forbindelser mellem arkæologiteori, tidsbegreber og teknologi. Et af udstillingens elementer er et tværfagligt forskningsprojekt omkring svovl, udviklet i samarbejde med studerende fra Aalborg Universitet.

Fri entré.
Tilmelding via tilmelding@svfk.dk

 

Symposium: Creation – Kunstnerisk skabelse i samtidens kunst
29 aug kl 19-21, Tranen
Uffe Isolotto, Johan Rosenmunthe, Astrid Myntekær, Jesper Carlsen, Maria Bordorff, Sidse Carstens m.fl.

Tranen har i 2016 fokus på kunstnerisk skabelse med Sensibility- og Creation-sæsonerne. Mød kunstneren bag 2016-programmet og hør om The Art of Making – kunstnerisk skabelse – i en række talks om hybridformer, netværk og samspil mellem teknologi og sansning.

Fri entré.
Tranen, Gentofte Bibliotek

 

Mads Ljungdal om det amourøse rum
3 sep kl 17, Format Art Space
Mads Ljungdahl, som i øjeblikket udstiller i Format Artspace, fortæller med afsæt i udstillingens tema om ‘det amourøse rum’ og om de modsætningsfyldte forhold, der gør sig gældende netop her.

Alt peger desuden på, at Ljungdahl afslører en ready made, at en lyd-quiz finder sted, og hvis alt falder i hak, at en magisk boks, som kalder på publikums modige hænder, fremvises. Alt sker i behagelige omgivelser, og alle får noget at styrke sig på undervejs.

Eventet er en del af projektrumsdagen.
Fri entré.
Format Artspace

 

Paolo Cavinato og Anne Skole Overgaard
31 aug kl 19.30, Det Italienske Kulturinstitut
De to kunstnere fortæller om udstillingen Altrove / Andetsteds. Metoden bag udstillingen er at være ‘andetsteds’; et forsøg på at fungere i en anden europæisk hverdag end sin egen, i hhv. Danmark og Italien. Værkerne reflekterer bl.a. det vilkår, at man oftest er helt tæt på i en specifik situation, men uden det store overblik. Kunstnerne viser desuden billeder fra de kunstneriske traditioner, de hver især er påvirket af, og som man ser klarere, når man er andetsteds.

Eventet foregår på engelsk.
Fri entré.

 

Solvej Helweg Ovesen og Ibrahim Mahama, Charlottenborg
4 sep kl 17
Ibrahim Mahama forvandler Charlottenborgs facade til et monument over cirkulationen af råvarer og mennesker ved hjælp af tusindvis af brugte hessansække, hvor duften af kakao og kaffe stadig kan sanses. Hør kunstnerens baggrund for værket og kurator Solvej Helweg Ovesens tanker bag udstillingen An Age of Our Own Making på Kunsthal Charlottenborg. An Age of Our Own Making er en tredelt udstillingsserie i Holbæk, Roskilde og København under IMAGES 16 og er realiseret af Holbæk Kommunes Kultur- og fritidssekretariat.

CHART. Foto: Daniel Heydorn
CHART. Foto: Daniel Heydorn

CHART ART FAIR

27 aug kl 12.30
Engaging in Art
Hvordan interagerer kunst med omverden og skal kunsten række ud før folk interagerer med den?
Talere: Tom Eccles / director, Center for Cultural Studies, Tania Bruguera / Artist og Nikolaus Hirsch / architect and curator
Planlagt af Artreview og modereret af redaktør Mark Rappholt
Charlottenborg Kunsthal

27 aug kl 16
Painters Painting
I forlængelse af deres billededialog, Svanesang, diskuterer to af Skandinaviens førende kunstnere, om maleriet altid er i dialog med sig selv.
Talere: Tal R og Mamma Andersson
Modereret af Oliver Bascino, redaktør ved Artreview
Charlottenborg Kunsthal

28 aug kl 14
School (Un)Discipline
Philippe Pirotte, Jean-Marc Bustamante, Sanne Kofod Olsen og Tom Emerson
Charlottenborg Kunsthal

28 aug kl 16
The Contemporary Space
Bjarke Ingels, Douglas Coupland og Troika
Charlottenborg Kunsthal

 

Code Art Fair

26 aug
kl 14   Talk: Christian Falsnaes interviewes af Christina Wilson
kl 16   Talk: The New Art Market: An L.A. Story med Andrew Goldstein & Steve Turner (talk på engelsk)
Bella Center

27 aug
kl 12.30   Talk: Om at være hardcore kunstanmelder i et blødt medie som Politiken med Mathias Kryger. Interview af Maria Bordorff
Bella Center

28 aug
kl 12.30   Talk: Kunster Asger Dybvad Larsen interviewes af Christina Wilson
kl. 14        Talk: Niels Pugholm
Bella Center