Lydkunst og landart

På Vadehavsfestival Springflod i år bliver lyd, kunst og landskab kombineret i forskellige kunstneriske udtryk.

Pressefoto

På Vadehavsfestival Springflod i år bliver lyd, kunst og landskab kombineret i forskellige kunstneriske udtryk.

Lydinstallation
Musikken og kunsten integreres i lydinstallationen Lydbølger – Mennesket ved havet, der bliver skabt af lydkunstneren Charlie Morrow og komponisten Hans Sydow i samarbejde med studerende fra Tonespace, den elektroniske projektuddannelse på musikkonservatoriet i Esbjerg.

Studerende fra Tonespace. Pressefoto.
Studerende fra Tonespace. Pressefoto.

Installationen bliver bygget op i løbet af festivalen og skal bestå af en række vind- og landskabsinstallationer skabt af ting fundet ved stranden og på havnen. Genstandene omkranser et højttalerorkester fyldt med stemmer og lydbølger fra havet. Lydbølger – Mennesket ved havet foregår dagligt både ved Svend Wiig Hansens skulptur Mennesket ved Havet og på Esbjerg Kunstmuseum, hvor der opbygges en 3D lydkube, som skaber en lydbro til installationen ved havet.

Koncert
På Fanø Kunstmuseum kan man på festivalens første dag opleve Hans Stubbe Teglbjærgs koncert-installation Lydlandskaber. Værket blander lydinstallation, nykomponerede sange og elektronmusik. Med udgangspunkt i oplevelser og erfaringer fra Vadehavet og især Sønderho vokser sange og elektronmusik ud af lydinstallationen i et koncertforløb på cirka 45 minutter.

Landart
I den skulpturelle genre kan man – udover de stedsspecifikke Tilsynekomster på stranden på Fanø – i hele festivalperioden opleve Footprints, som er et todelt kunst-på-stedet projekt langs Vadehavet.

Pressefoto.
Pressefoto.

Under den første del af Footprints, fra 16. til 21. august, skal 10 internationale kunstnere vandre og arbejde på kyststrækningen mellem Marbæk og Hjerting, Esbjerg. Her skaber de kunstværker
med de materialer, der er til rådighed. Vadehavet giver kunstneren, hvad det har at tilbyde af materialer. Senere tager tidevandet det tilbage, som kunstneren har fået til rådighed i løbet af dagen.

Hver enkelt kunstner må skabe et egentligt kunstværk hver eneste dag, og hver dag et nyt sted. Publikum og besøgende, som vandrer langs kysten, vil opleve en myriade af kunstværker, mens de skabes og udstilles.
I løbet af projektets anden del, fra 22. til 24. august, arbejder kunstnerne på et nærmere bestemt område ved Blåvand Fyr. Her vil de skabe et område, der skal tjene som scene for teater, musik og dans i forbindelse med afslutningen af Vadehavsfestivalen 2008.


Fakta

Festival

Vadehavsfestival Springflod

16 aug 2008 24 aug 2008


Henry J. Alles, Helmer Andersen, Andreas Busk-Jepsen, Tapati Chowdhury, Jens Toyberg Frandzen, Kristian Thor Hedinsson, Maja Ingerslev, Maurice Meewisse, Inga Momsen, Charlie Morrow, Steen Rasmussen, Joachim Roemer, Søs Gunver Ryberg, Roy Staab, Hans Sydow, Hans Stubbe Teglbjærg, Ole Videbaek, Harald me. Viuff

Fakta

Vadehavsfestival er ét af de kulturelle fyrtårne, der skal markere den regionale kulturaftale mellem Tønder, Esbjerg, Fanø og Varde Kommuner samt Kulturministeriet.