Mage til Machwerk
Glem alt om tid, shhh og nix-pille-ideologi i fordybelsens hulter-til-bulter hule.
Glem alt om tid, shhh og nix-pille-ideologi i fordybelsens hulter-til-bulter hule.
Under titlen Sharing a Room har Peter Birkholm og Susanne Schmidt tapetseret det lille rum for ung samtidskunst i en up-dated salon-stil. Minder fra grå klasselokaler med fyldte papirkurve, hvori tanker og tegninger endte deres liv, vælter frem. Papirkurven synes tømt og skitseblokken direkte afrevet til væggene i Vestergade.
Skat
Men hvad der ved første øjekast synes at være en rodet landhandel udvikler sig snart til en tidsrøvende skattejagt. I et virvar af tegninger, skitser, skabeloner, inspirationskilder og fotos indsniges finurlige bemærkninger, rappe kommentarer og vakse observationer, og man pirres og fortabes i samme stund.
To sprog i samtale
De to kunstneres værker stimulerer og supplerer hinanden. Værkerne taler sammen, men taler hver sit sprog. Peter Birkholms formsprog spejler udstillingens ophængning, der er løst henkastet med overlagt skitsepræg. Han tager os med i et samplet univers af digte, collager og tegninger i alverdens afskygninger, hvori ironien og komikken ulmer og banaliteter gøres filosofiske.
Sirlige Schmidt
Susanne Schmidts værker er anderledes kontrollerede. Hun har en stringent streg og fylder sine former med farve. Hendes værker er ornamenterede og detaljerige, hvilket efterlader et sirligt udtryk med et ofte kødeligt og kønsligt indhold.
Underfundigt dilettanteri
De to kunstnere er i gensidig konflikt og forening. Ophængningen i nummer 62 kan fra gaden synes dilettantisk og kaotisk, men muligheden for at udgrave poetiske overvejelser og underfundige betragtninger lurer, hvis man tager et nærmere blik og et dybere spadestik.
Fakta
Udstilling
Sharing a Room
6 jun 2008 19 jul 2008
Peter Birkholm, Susanne Schmidt
MACHWERKET Se kort og tider