Minimalkunstens mangfoldighed
Kunstnerne på udstillingen Family på IMO arbejder alle ud fra simple minimale strategier – det kommer der forskelligartede værker ud af.
Kunstnerne på udstillingen Family på IMO arbejder alle ud fra simple minimale strategier – det kommer der forskelligartede værker ud af.
Amitai Romm, Daniel Steegmann Mangráne, Jesper Dyrehauge, Luca Frei og Sofie Thorsen er kunstnerne bag udstillingen Family på det kunstnerdrevne udstillingssted IMO i København. Alle arbejder de med knappe, minimale udtryk ud fra simple strategier som eksempelvis gentagelse, tilføjelse eller serialitet. Udstillingen viser dog, hvor forskelligt resultatet kan tage sig ud.
Gulerødder er gode for øjnene
Jesper Dyrehauge (DK, f. 1966) viser en serie af malerier, der alle er skabt med den samme metode, hvor han har brugt en gulerod til at afsætte firkantede mærker (gulerodstryk). Malerierne er monokrome, men varierer i kontrast og størrelse mærkerne iblandt, der tilsammen udgør de ternede overflader. Resultatet er et upræcist men geometrisk udtryk.
Tegninger i rummet
Luca Frei (CH, f. 1976) udstiller skulpturgruppen Family, hvis proportioner giver associationer til silhouetter, og hvor hver skulptur repræsenterer et bogstav i ordet F, A, M, I, L, Y. Til trods for at skulpturerne er de eneste fritstående skulpturer på udstillingen, så fungerer de snarere som `tegning i rummet´ med deres todimensionale og linære strukturer.
Akvarel, Akvarel, akvarel
Daniel Steegmann Mangaáne (ES, b 1977) præsenterer en række akvareller under titlen Lichtzwang. Serien er et fortløbende projekt med begyndelse i 1998. I dag består den af mere end 400 værker, hvoraf ca 100 er med på udstillingen. De fleste af værkerne består af grupper af akvareller, hvori hvert værk er en variation over det forudgående for på den måde at tematisere transformation.
Urørt gips med farverige flanker
Amitai Romm (DK, f. 1985) er kunstneren bag de vægobjekter man kan se på udstillingen. Objekterne består hovedsagligt af et stykke urørt gipsplade, der udgør fronten, imens en tynd farverig, og abstrakt ramme flankerer pladen bagved. Den farverige ramme er valgt for at skabe en kontrast til fronten, og for at få beskueren til at nærme sig værket fra mere utraditionelle vinkler.
Byggeteknisk middel med kunsterisk mål
Sofie Thorsen (DK, f. 1971) deltager med værket Some Straight Lines – en stor vægtegning, udført ved hjælp af en kalkline. Kalklinen er et redskab, man længe har anvendt indenfor byggeri, for på en nem måde, at kunne tegne en lige linje. For at optegne vægtegningen, er en line blevet dækket med løs farve, strukket ud imellem to punkter og ‘smældet´ind mod væggen. Værkets komposition er abstrakt og former en axonometrisk tegning. Axonometri er en måde, hvor man kan gengive eksakte mål af 3-dimensionelle objekter i 2-D.
Fakta
Udstilling
Family
25 jan 2014 8 mar 2014
Sofie Thorsen, Luca Frei, Jesper Dyrehauge, Daniel Steegmann Mangráne, Amitai Romm
IMO Se kort og tider
Fakta
IMO blev oprettet i 2009, og er et kunstnerdrevet udstillingsrum i en rummelig garage i København. Stedet blev grundlagt af en gruppe kunstnere med sigtet: at skabe en´bastard´ imellem et galleri, kulturcenter og en kunsthal.
IMO drives af Maiken Bent, Torben Ribe, Jan S. Hansen, A Kassen og Michael Hertz Siim.
Læs mere her: www.imo-projects.com