Påskeguide 2022 – Østdanmark

6. april 2022

Foråret er lige på trapperne, men selvom påsken måske nok begynder lidt køligt, er der heldigvis masser af spændende udstillinger i hele landet, hvor du kan få varmen. Vi guider dig her til påskens udstillinger i Østdanmark.

Chiharu Shiota. Cisternerne, 2022. Foto: Torben Eskerod.

Foråret er lige på trapperne, men selvom påsken måske nok begynder lidt køligt, er der heldigvis masser af spændende udstillinger i hele landet, hvor du kan få varmen. Vi guider dig her til påskens udstillinger i Østdanmark.


info


Foråret er lige på trapperne, men selvom påsken måske nok begynder lidt køligt, er der heldigvis masser af spændende udstillinger i hele landet, hvor du kan få varmen. Vi guider dig her til nogle af påskens udstillinger i Østdanmark.

Cisternerne
13 mar – 30 nov,  Chiharu Shiota: Multiple Realities
Både tid og tyngdekraft synes ophævet i den japanskfødte installationskunstner Chiharu Shiotas omfattende udstillingsprojekt i Cisternerne, hvor publikum ledes ind i et labyrintisk univers af sanselige installationer og rumlige forskydninger.

Louisiana Museum of Modern Art
24 mar – 31 jul, Diane Arbus: Fotografier – 1956–1971
Diane Arbus fotograferede især i og omkring New York City og valgte sine motiver på grund af deres særegenhed. Arbus søgte med en rigdom af levende detaljer at skildre en bred vifte af menneskelig forskellighed på et tidspunkt, da den visuelle kultur ellers stræbte efter at fremhæve ensartetheden.
Læs vores anmeldelse her

Nikolaj Kunsthal
12 feb – 8 maj, Ditte Ejlerskov: The Cult of Oxytocin
En meditativ totalinstallation, der byder på duotonede malerier, meditative videoprojektioner, vævede tæpper og 3D-printede skulpturer. Kunstneren er optaget af kunstens rensende egenskaber, farvernes healende kraft og den evige kamp mellem hormonerne oxytocin og adrenalin.
Læs vores anmeldelse her

James Turrell, Aftershock (2021). Foto: Florian Holzherr
James Turrell, Aftershock (2021). Foto: Florian Holzherr

Copenhagen Contemporary
3 dec – 4 sep, Light & Space
Udstilling om den amerikanske lys- og rumkunst, der opstod i Los Angeles i 1960erne, og i dag kaldes for Light & Space-bevægelsen. I Light & Space kan man møde en række af bevægelsens centrale figurer, herunder de kvindelige kunstnere, som stadig er ukendte for mange. Med blandt andre Helen Pashgian, Mary Corse, James Turrell og Robert Irwin.
Læs vores anmeldelse her

SMK – Statens Museum for Kunst
5 mar – 31 jul, Haegue Yang: Double Soul
Roterende persienner, lysende elpærer, raslende bjælder og en lugt af krudt og blomster. Den sydkoreanske kunstner Haegue Yang er kendt for sine særegne skulpturer og store installationer, der pirrer sanserne og består af alt fra tørrestativer og ventilatorer til påfuglefjer, kunstige planter og pomponer af nylon.
Læs vores anmeldelse her

Heerup Museum
11 feb – 12 jun, Det vi skaber – Hasle & Heerup
Moderskab, familie, krop og køn belyses, når to generationer af kunstnere mødes. Hasle (f. 1979) udfordrer Heerups (1907-93) hyldest af moderskabet og familielivet, når hun skildrer de vanskeligheder, der opstår, når oplevelsen af moderskabet ikke lever op til måden, vi tænker om moderskab og graviditet i dag.
Læs interview her

Nordatlantens Brygge
22 jan – 1 maj, Import / Eksport
Import / eksport er to separatudstillinger med samtidskunstnerne Gudrun Hasle og Martin Brandt Hansen. Rent biografisk har begge kunstnere flyttet sig mellem Grønland og Danmark og på hver deres måde arbejdet med kulturmødet i deres kunst. For både Brandt Hansen og Hasle er det at fortælle historien en central del af deres værk.
Læs vores anmeldelse her
Se billeder her

Eva Koch: Glint, 2022. Foto: Bastian Birk Thuesen.

Skovhuset Kunst & Natur
12 feb – 15 maj, Eva Koch: Floden vi bader i
Eva Koch er kendt for sine store, sanselige videoinstallationer, der konfronterer og omslutter den besøgende. I Floden Vi Bader I mødes vi af vand fra alle sider. Udstillingen sætter nemlig fokus på vores oplevelse og erkendelse af vand som et grundelement i ikke bare det menneskelige liv, men i hele klodens liv.
Se billeder her

Kunsthal Charlottenborg
23 mar – 7 aug, New Red Order Presents: One if by Land, Two if by Sea
New Red Order er en slags åben, hemmelig forening med en skiftende medlemsskare. På skarp og humoristisk vis – typisk via skulptur, performance og video – konfronterer de koloniale strukturer og promoverer fremtidsscenarier for oprindelige folk. Udstillingen forbinder kunstnere, værker og erfaringer fra forskellige steder i verden såsom Californien, Canada, Grønland, Hawaii og Skandinavien.

Kunsthal Kongegaarden
9 apr – 19 jun, Kristoffer Akselbo: WDB2 (We Don’t Belong To)
Ved at skabe en alternativ simulation undersøger Kristoffer Akselbo, hvordan vi indordner og organiserer os i tilpasning til klimaforandringerne. Med udgangspunkt i kunsthallens rokokobygning og den verdensomspændende pandemi, reflekterer Akselbo over forholdet mellem menneske og natur samt klimaets sociale tilstand.

Kristoffer Akselbo. Pressefoto.

Gl. Holtegaard
8 apr – 3 jul, Malene Landgreen: Goodness Gracious!
I en stor soloudstilling indtager den danske billedkunstner Malene Landgreen Gl. Holtegaards arkitektoniske rum både ude og inde. Med Goodness Gracious! skaber Landgreen et sanseligt modsvar til de enevældige barokstrukturer i hus og have, hvor nyproducerede værker tilbyder publikum nye udsigter, skulpturel langbordsopdækning, monumentale søjler af tallerkner og maleri en suite.

Møstings
2 apr – 12 jun, Torgny Wilcke: Stuer
Med soloudstillingen indtager Wilckede herskabelige 1800-talsrammer i Møstings med en malerisk og stedsspecifik totalinstallation. Værkernes rå materialer og kunstnerens brug af farver bryder umiddelbart med de smukke, herskabelige stuer og markante vægfarver. Udstillingen taler til rummene som tidligere sommerbolig med interiør og møblering af stuerne.
Se billeder her

Tranen
25 mar – 22 maj, Lito Kattou: RAIN CALLING
Malerier af solen, der står op og ned i horisonten, har ned igennem kunsthistorien inviteret til fordybelse. Også i Kattous malerier står solen op og ned i horisonten, men den kaster ikke bare lys over verden. De ild-røde og -gule farver fortærer og forkuller den også. Kattou er født og opvokset på Cypern, et af klimakrisens hotspots, hvor stigende tørke har tæret på vandreserverne. Kattous malerier på aluminium præsenterer et Cypern, som hun betragter som ”et accelereret scenarie for den globale klimakrise.”

Ringsted Galleriet
10 apr – 30 apr, JUBILÆUM 2
En hjemmebygget cykel, kopimaleri, poetiske ordspil på bannere og en serie nationsløse flag er blot nogle af de værker, som man kan opleve, når Ringsted Galleriet slår dørene op til sæsonens anden udstilling i programmet, JUBILÆUM, som er med til at markere Ringsted Galleriets 40-års fødselsdag.

Munkeruphus
10 apr – 7 aug, Tales of the Seven Seas
Det ville være mere retvisende at benævne vores klode ”Den Blå Planet” frem for Jorden, da mere end 70 procent er dækket af vand. Alligevel ved vi overraskende lidt om havet, der med sine voldsomme naturkræfter, endeløse udstrækning, mangfoldige livsformer og uudforskede dybder har været forbundet med ærefrygt og fascination igennem århundreder.

Line Finderup Jensen: Ingen udgang før gennemgang. Pressefoto: O – Overgaden.

O – Overgaden Institut for Samtidskunst
2 apr – 22 maj, Line Finderup Jensen: Ingen udgang før gennemgang
Finderup Jensens udstilling tager udgangspunkt i kunstnerens eget sygdomsforløb i psykiatrien og spørgsmålstegn ved de instanser og strukturer, der tager patent på sandheden. Hvem kan definere en sygdomshistorie – eller ”den virkelige fortælling” om det danske hospitalsvæsen?
Læs interview her

Kunstforeningen GL STRAND
12 mar – 29 maj, Anna Stahn: Walking Debt
Hattedamer, fiskerkoner og rejekællinger. Stahns soloudstilling både omfavner og udfordrer vores forestilling om forskellige kvindeliv. Det gøres gennem nye skulpturelle værker i keramik, tekstil, papir og tegning, der afspejler hendes fascination af de sammensatte kvindehistorier, der gennem tiden har præget det indre København.
Læs interview her