Sommerens kunstoplevelser i Vestdanmark

1. juli 2023

Hvad enten du tilbringer sommerferien i Øst-eller Vestdanmark, er der masser af interessante kunstudstillinger rundt omkring i sommerlandet. Vi har samlet en håndfuld kunstoplevelser i Vestdanmark, der er værd at skrive i kalenderen, uanset om du er til kultursightseeing eller hvis strandturen afbrydes af lumske sommerbyger. Du kan også få det fulde overblik i vores […]

Studio ThinkingHand: Still fra videoværket Habitats. Foto: Studio ThinkingHand.

Hvad enten du tilbringer sommerferien i Øst-eller Vestdanmark, er der masser af interessante kunstudstillinger rundt omkring i sommerlandet. Vi har samlet en håndfuld kunstoplevelser i Vestdanmark, der er værd at skrive i kalenderen, uanset om du er til kultursightseeing eller hvis strandturen afbrydes af lumske sommerbyger. Du kan også få det fulde overblik i vores […]


info


Hvad enten du tilbringer sommerferien i Øst-eller Vestdanmark, er der masser af interessante kunstudstillinger rundt omkring i sommerlandet. Vi har samlet en håndfuld kunstoplevelser i Vestdanmark, der er værd at skrive i kalenderen, uanset om du er til kultursightseeing eller hvis strandturen afbrydes af lumske sommerbyger. Du kan også få det fulde overblik i vores Art Guide.

Glas – Museet for glaskunst
29 apr 2023 – 7 jan 2024, Studio ThinkingHand: Evolutions

Udstillingen viser blandt andet installationerne Deep Time, bestående af en serie massive glassøjler med indstøbt 12.000 år gammelt organisk materiale fra havbunden i Arktis og Habitats, som undersøger, hvordan søheste og andre arter interagerer med menneskeskabte miljøer i glas – et projekt, som er blevet til i samarbejde med havbiologer fra Kattegatcentret.
Læs anmeldelse af udstillingen her
Læs interview med Studio Thinking Hand her

HEART – Herning Museum of Contemporary Art
10 sep – 6 aug 2023, Rune Bosse: Træfald
Træfald tager sit udgangspunkt i naturens cyklus, som en afsøgning af livets mekanismer og menneskets uløselige forbindelse til vores omkransende natur. Gennem temaerne forfald, forgængelighed og genopstandelse udfolder Bosse sin praksis, med nye og tidligere værker i en kombination af naturvidenskab, æstetik og poesi.
Læs portræt af Rune Bosse her

Holstebro Kunstmuseum
4 mar – 20 aug. Peter Linde Busk: Hvem taler om sejr? At overstå er alt
Eksistensens grundvilkår er blandt hovedtemaerne, og kunstnerens billedunivers er befolket af tragikomiske skikkelser. Udstillingen viser ikke mindst mosaikker og relieffer skabt af tiloversblevne materialer fra tidligere værkproduktioner.
Læs anmeldelse af udstillingen her

Huset for Kunst og Design
24 jun – 24 sep, Rolf Nowotny: COMP NUMB LIMB

I udstillingen føres vi gennem tre scenarier – fra store, gråmalede murstensrelieffer, til den hvidkalkede gang, og videre til et rum, helt i rødt og beklædt med reglar og hønsenet. Værkerne i udstillingen spiller sammen efter gehør i en form for grotesk kammerspil.
Se videoportræt af Rolf Nowotny her

Kunsten Museum of Modern Art Aalborg
15 jun – 22 okt, Kirsten Justesen: Pussy Power

I seks årtier har Kirsten Justesen udfordret grænser med kroppen i front og skulpturen som base. Fra de tidlige værker i 1960’erne og 1970’erne, præget af en tydelig feministisk æstetik og fandenivoldskhed, til de senere års mere generelle udforskninger af forholdet mellem krop, rum, sprog og tid.
Lyt til podcast on Kirsten Justesen her

Kunsten Museum of Modern Art Aalborg
30 mar – 27 aug, Larissa Sansour & Søren Lind: Tomorrow’s Ghosts

I skulpturer og videoværker kredser udstillingen om, hvilke spor krig og katastrofer efterlader – og om vi selv kan omskrive historien? I et af udstillingens videoværker diskuterer to videnskabsmænd, der har fundet ly i et underjordisk rum i kølvandet på en øko-katastrofe, virkningerne af hukommelse, eksil og nostalgi.
Læs anmeldelse af udstillingen her
Læs interview med Larissa Sansour her

Larissa Sansour and Søren Lind: In Vitro, 2019. Courtesy of the artists and Kunsten Museum of Modern Art Aalborg.

Kunsthal Aarhus
10 jun- 3 sep. Simon Dybbroe: Hypnic Jerk

Centralt i Dybbroes udstilling står videoprojektionen Bag of Bones – en digital animation af den berømte Grauballemand – et værk, som er emblematisk for Dybbroe Møllers proces.
Læs anmeldelse af udstillingen her

Kunstmuseet i Tønder
9 jun 2023 – 7 jan 2024 Sengetid: Ursula Reuter Christiansen og Adam Christensen

På tværs af generationer har begge kunstnere arbejdet med senge, soveværelser og det intime i forskellige portrætteringer af barndom, uskyld, seksualitet, vrede, kønsidentitet, tosomhed og byrde.
Læs interview med Adam Christensen her

Kunstmuseum Brandts
2 jun – 5 nov, Susan Philipsz: Dybderne

I Philipsz’ værker får lyd en skulpturel form. Brandts begynder at synge med værker skabt specielt til kunsthallen, når 4-stemmig korsang strømmer op af en cisterne. Omkring den står seks tønder, hvorfra en pulserende tromme, baseret på Philipsz’ eget hjerteslag, lyder.

Randers Kunstmuseum
31 mar – 30 jun. Katja Bjørn: Tidevand

Tidevand er en stramt komponeret filmisk totalinstallation, der sætter fokus på kvindeliv, på temaer som krop, køn og moderskab, men som også udfolder et almenmenneskeligt og eksistentielt spor, hvor Bjørn undersøger vores måder at gribe og erkende verden på.

Katja Bjørn: Tidevand, 2023. Videoinstallation. Foto: Torben Eskerod.

Museum Ovartaci
18 maj – 31 dec. Jeg er (her)
Musset genåbner i nye omgivelser og viser med udstillingen et udsnit af museets store samling af Art Brut – kunst skabt af mennesker med tilknytning til psykiatrien.

Regelbau 411
3 jun – 27 aug, Ragnhild May: Jyske monstre

Baseret på Evald Tang Kristensens indsamlede viser og fortællinger fra Jylland, bringer udstillingen nyt liv til fortidens monstre. I bunkeren møder vi monstrøse væsener, der traditionelt er blevet forbundet med naturens elementære kræfter – stormen, kilden, havet, søen.

SMK Thy
24 jun 202327 aug 2023, Marie Kølbæk Iversen: Rovhistorier

Folkesagn og marinbiologi flettes også sammen når Kølbæk Iversen (f. 1981) dykker helt ind i øjet på havkalen – det ældste nulevende hvirveldyr i verden. Havkalen, som også er kendt som grønlandshajen, lever i totalt mørke langt under havoverfladen i Nordatlanten og er også observeret i Nordsøen nær Thy.
Læs interview med Marie Kølbæk Iversen her
Læs portræt af Marie Kølbæk Iversen her

Viborg Kunsthal
18 maj – 10 sep. Daniel Svarre: Dvale
Installation bestående af afstøbninger af menneskelige kroppe og objekter, der belyser psykologiske betydninger ved tab, tid og maskulinitet. Inspireret af både af antikkens amfiteatre og nutidens cage fights.
Læs portræt af Daniel Svarre her
Se billeder fra udstillingen her