EAT ME
23 sep 2017 - 21 maj 2018I en af Trapholts hidtil største satsninger stiller museet med en international kunst- og designudstilling skarpt på vores liv og verden med mad som omdrejningspunkt.
I en af Trapholts hidtil største satsninger stiller museet med en international kunst- og designudstilling skarpt på vores liv og verden med mad som omdrejningspunkt.
info
I en af Trapholts hidtil største satsninger stiller museet med en international kunst- og designudstilling skarpt på vores liv og verden med mad som omdrejningspunkt.
Se, smag, lyt, lugt og føl udstillingen EAT ME på Trapholt. Vi har alle et forhold til mad, og for tiden kommenterer og udfordrer mange kunstnere og designere vores syn på os selv og samfundet gennem mad.
EAT ME på Trapholt er en udstilling for alle sanser med kunst og design af, om og med mad. Kunstnere og designere har alle dage brugt mad som kommentar på samtiden, men ikke mindst i de senere år har mange benyttet mad til at kommentere alt fra personlig identitet og forbrug til klimakrise.
”I vores samtid er mad nærmest blevet en supermetafor som kan kommentere alverdens aspekter af livet. I 1600-tallet så vi mad i borgerskabets stilleben-malerier, og i dag vises mad ofte i store og meget sanselige installationer. I udstillingen har vi kunst og design som beskæftiger sig med alt fra vores relationer til hinanden ved spisebordet til fødevareproduktionen og overforbrugets konsekvenser for miljøet,” forklarer Trapholts direktør Karen Grøn, som har kurateret udstillingen i samarbejde med danske og udenlandske eksperter.
Gennem maleri, foto, videoinstallation, design og skulptur kommenterer og udfordrer 60 kunstnere og designere os med værker der berører temaer som identitet, samfund, natur, kultur, grænser, sanser og fremtid. EAT ME er fuld af stærke udtryk, hvor vi ser velkendte fødevarer som kød, dej, grøntsager og honning som kunstnerens materiale. Centralt i udstillingen er et stort sansebord, hvor museumsgæster kan tage plads på 28 af de nyeste designerstole og få en guidet smagsoplevelse. Her prøver man bl.a. at spise med en gaffel på en meter og oplever hvordan smag kan påvirkes af for eksempel lyd. Ved sansebordet får man en oplevelse af, hvordan design på alle niveauer påvirker vores smag.
Karen Grøn: ”Når man laver en udstilling, hvor mad er omdrejningspunkt i kunst og design, må alle sanser nødvendigvis indgå. Derfor tilbydes udstillingens besøgende en særskilt oplevelse ved et sansebord, hvor alle sanser vækkes på overraskende og inspirerende vis”.
Kilde: Trapholt
6000 Kolding
Tirsdag: 10:00 - 17:00
Onsdag: 10:00 - 21:00
Torsdag: 10:00 - 17:00
Fredag: 10:00 - 17:00
Lørdag: 10:00 - 17:00
Søndag: 10:00 - 17:00
Under 18 år: Fri entré