Mille Kalsmose: The Shape of Us
3 nov 2018 - 20 jan 2019Anbefalet under Det skal du se! uge 44
Kunstneren Mille Kalsmose undersøger identitet og relationer og præsenterer med udstillingen The Shape of Us en række nyere værker der tager afsæt i nedbrydelsen af vores vante tankemønstre.
Anbefalet under Det skal du se! uge 44
Kunstneren Mille Kalsmose undersøger identitet og relationer og præsenterer med udstillingen The Shape of Us en række nyere værker der tager afsæt i nedbrydelsen af vores vante tankemønstre.
Anbefalet under Det skal du se! uge 44
Danskerne er verdens lykkeligste folk. Alligevel er 20 % af befolkningen ensomme, og selvmord er den næstmest hyppige dødsårsag blandt unge. Kunstneren Mille Kalsmose undersøger identitet og relationer og præsenterer med udstillingen The Shape of Us en række nyere værker der tager afsæt i nedbrydelsen af vores vante tankemønstre.
Genlyd af det makrokosmiske
Udstillingen The Shape of Us består af en række værker, jernskulpturer, levende organismer, klippestykker, silke, træ, gips og lyd. Værkerne forholder sig til relationen mellem det ydre og det indre liv, og bringer den besøgende på en rejse fra relationer mellem mennesket og verden omkring os – helt til det ydre rum, den indre, menneskelige udvikling og til de nære relationer, man oplever i familien.
”Mine kunstværker er udtryk for den længsel, jeg oplever i tiden efter at nedbryde vores vante opfattelser af tilværelsen. Dikotomier som liv/død, indre/ydre, mand/kvinde, menneske/natur, originalitet/kopi, individ/familie bliver mere og mere irrelevante, for i dag føler vi os ikke nødvendigvis afgrænset af traditionelle fællesskaber som den biologiske familie, men i lige så høj grad til fællesskaber baseret på interesser og arbejde skaber vores tilhørsforhold” forklarer Mille Kalsmose.
The Shape of Us undersøger ikke blot komplekse sociokulturelle problemstillinger. Ru overflader sættes sammen med bløde materialer, og robuste elementer balanceres af subtile detaljer. Ligeledes benytter Mille Kalsmose immaterielle tiltag, såsom et messende lydspor, der bruges i værket Vibrant Matter. Værket er skabt i samarbejde med neurolog Peter Michael Nielsen og psykolog Alex Ashot Ikilikian, og det forholder sig til måden, hvorpå psykiatriske patienter behandles på mange institutioner nu til dags. Mange steder er elektrochok og bæltefiksering fortsat i brug, selv om vi kender til andre veldokumenterede helingsmetoder, blandt andet brug af lydens helende egenskaber, som Mille Kalsmose og de to forskere netop har arbejdet på at undersøge.
Kilde: Horsens Kunstmuseum
8700 Horsens
Tirsdag: 11:00 - 16:00
Onsdag: 11:00 - 16:00
Torsdag: 11:00 - 16:00
Fredag: 11:00 - 16:00
Lørdag: 11:00 - 16:00
Søndag: 11:00 - 16:00
Voksne: 60 kr
Børn under 18 år: Gratis
Grupper over 10 personer: 50 kr. pr. person