My World

14 jun - 28 jun 2024

Udstillingen lader hver kunstner komme til orde gennem individuelle værker, der giver et nuanceret billede af, hvordan de selv arbejder med temaerne identitet og dannelse

Tomas Lagermand Lundme, Indeni er det altid noget andet end udenpå?, Poster, 2024

Udstillingen lader hver kunstner komme til orde gennem individuelle værker, der giver et nuanceret billede af, hvordan de selv arbejder med temaerne identitet og dannelse

Udstillingen My World er resultatet af et længere samarbejde mellem en gruppe kunstnere på tværs af kunstarter om kunst, identitet og dannelse. Sammen undersøger de fra hver deres ståsted som billedkunstnere, forfattere og filosof kunstens muligheder for at åbne for en rumlig samtale med børn og unge om kreativitet og trivsel.
De ti deltagere har gennem de sidste to år bidraget til huskunstner-projektet Kunst & Dannelse - et kunstnerisk forløb til udskolingsklasser, hvor unge folkeskoleelever på blandt andet Frederiksberg har deltaget i kunstneriske processer. De professionelle kunstnere har inspireret til kunstforståelse og guidet eleverne igennem produktionen af deres egne My World-værker om eget ståsted, håb og drømme.
Til gruppeudstillingen i Frederiksbergs nye kulturelle mødested, Riises Landsted, stiller det kollegiale fællesskab opgaven til dem selv. Udstillingen My World lader hver kunstner komme til orde gennem individuelle værker, der giver et nuanceret billede af, hvordan de selv arbejder med temaerne identitet og dannelse. Resultatet er en række helt nye kunstværker i form af installationer, skulptur, lyd, lyrik og performance skabt til eller tilpasset husets smukke klassicistiske stuer og havebassinet foran den historiske bygning.
Deltagende kunstnere
Søren Hüttel
Nanna Starck
Niels Pugholm
Barbara Skovmand
Ulla Eriksen
Johan Rosenmunthe
Tomas Lagermand Lundme
Wendy Plovmand Alsten
Billie Maya Johanssen
Formidlingsprogram
Udstillingen ledsages af et rigt formidlingsprogram med kunstnermøder, workshop og andet materiale rettet mod Frederiksberg Kommunes udskolingsklasser og andre interesserede. Udstillingen er en unik mulighed for, at børn og unge kan møde den skabende kunstner og kunstværket på lige fod og tage del i overvejelserne omkring, hvordan et værk kan læses og fortolkes.
Kilde:
Riises Landsted

Adresse
Riises Landsted, Allégade 5, 2000 Frederiksberg

Åbningstider
Åbningstider under udstillingen My World:
Tirs-fre 11-16
Søn d.16.06 11-16
Lør d. 22.06 11-16