Tomas Lagermand Lundme

Tomas Lagermand Lundme arbejder på mange planer og i en stor mængde af medier med konflikten mellem natur og kultur, individ og samfund. Han bruger ofte sine egne, meget personlige fortællinger og rammer som grobund for en større fortælling om det at være et menneske – på godt og ondt.

Kunstner

Om
Tomas Lagermand Lundme er født i 1973 på Amager. Han er uddannet fra Teaterskolen Centrum i 1990-1993, Gøglerskolen i perioden 1993-1996, Forfatterskolen i 1998, og Det Kongelige Danske Kunstakademi, 1996-2002, hvor han gik hos henholdsvis professor Torben Christensens mediekunstskole og professor Ursula Reuter Christiansens malerskole. Han bor og arbejder i København.

Primær medier
Tekst, tegning, fotografi, maleri, tekstil, keramik, film, installation, lyd


Tomas Lagermand Lundme arbejder på mange planer og i en stor mængde af medier med konflikten mellem natur og kultur, individ og samfund. Han bruger ofte sine egne, meget personlige fortællinger og rammer som grobund for en større fortælling om det at være et menneske – på godt og ondt. Det er tydeligt, i hans arbejde som billedkunstner, at han også har en bag- og bevæggrund som forfatter, dramatiker, manuskriptforfatter, skribent og debattør, fordi hans billedkunstneriske værker ofte låner en del fra iscenesættelsen, litteraturen og det politiske rum. De seneste år har mange af hans værker været egentlige forestillinger, scenografiske ophobninger, som man som beskuer kan og skal optræde i.

Tomas Lagermand Lundme: Engang skulle jeg optræde i Dannerhuset, 2015. Plakat.
Tomas Lagermand Lundme: Engang skulle jeg optræde i Dannerhuset, 2015. Plakat.

Lagermand Lundmes værker kredser og kradser på sin egen, skæve og poetiske i rammerne for det, vi kalder vores liv. Ofte med humoren som udgangspunkt udstiller han sig selv og alle os andre i blottede motiver, underlige handlinger og med et helt særligt, hudløst blik for detaljen midt i helheden. Den detalje, som alligevel udskiller sig – og gør hvert enkelt menneske til noget særligt. Der er nemlig altid også meget kærlighed og medmenneskelighed i hans blik på sin verden.

Kilde: Tomas Lagermand Lundme