Seminaret inviterer til en åben samtale om hvad kunstnerisk forskning er og kan være – både i en nordisk og europæisk sammenhæng og i forskellige institutionelle kontekster. Vi vil tale om hvad der egentlig sker i kunstneres egne praksisser, når de gennemgår et Ph.d.-forløb. Hvad gør det ved kunstfeltet at flere og flere kunstnere tager disse overbygninger?
Der ligger også et interessant spørgsmål i udtrykket selv: Er det dækkende at tale om kunstnerisk forskning, som oversat af engelsk ”artistic research” eller er det mere passende at sige praksisbaseret forskning, eller kunstnerisk udviklingsvirksomhed? Desuden, eftersom mange kunstnere allerede arbejder med researchæstetik og -metode, kan man spørge hvad fordelen er ved at forankre dette arbejde indenfor højere uddannelse.
I første del af seminaret vil billedkunstnere Julie Born Schwartz, Sidsel Christensen og Marie Kølbæk Iversen dele deres erfaringer fra Ph.d.-forløb ved henholdsvis Zurich University of the Arts, Schweitz, Kunstakademiet i Bergen, Norge, og Kunsthøgskolen i Oslo samt Aarhus Universitet. Den efterfølgende samtale modereres af billedkunstner Louis André Jørgensen.
Kilde:
Kommunal Kunst & Teknik (KKT)
Kommunal Kunst & Teknik (KKT)