Sif Itona Westerberg: House of Dionysus
21 aug - 26 sep 2020Anbefalet under Det skal du se! i uge 34 House of Dionysus er Sif Itona Westerberg’s første soloudstilling hos Gether Contemporary. Udstilingen åbner fredag d. 21 august fra kl.17, og vil derudover også være en del af Chart Art Fair, som i år, på grund af COVID-19, finder sted de-centralt i hvert deltagende galleri med […]
Anbefalet under Det skal du se! i uge 34 House of Dionysus er Sif Itona Westerberg’s første soloudstilling hos Gether Contemporary. Udstilingen åbner fredag d. 21 august fra kl.17, og vil derudover også være en del af Chart Art Fair, som i år, på grund af COVID-19, finder sted de-centralt i hvert deltagende galleri med […]
info
Anbefalet under Det skal du se! i uge 34
House of Dionysus er Sif Itona Westerberg’s første soloudstilling hos Gether Contemporary. Udstilingen åbner fredag d. 21 august fra kl.17, og vil derudover også være en del af Chart Art Fair, som i år, på grund af COVID-19, finder sted de-centralt i hvert deltagende galleri med et særligt program d. 28 – 30. august.
House of Dionysus transformerer gallerirummet til en scene for et optog til ære for Dionysos, den græske gud for vin og ekstase.
Dionysos-kulten er kendt for gennem vilde fester og orgier, at repræsentere hæmningsløshed og tab af kontrol, men repræsenterer også et potentiale for forandring, hvor individet har mulighed for at blive noget mere og noget andet udover sig selv. Kulten repræsenterer også en dyb og mystisk forbindelse med naturen, en forbindelse den moderne verden har undertrykt, men som i lyset af den globale miljø- og sundhedskrise, igen er blevet relevant.
Udstillingen består af en række store stenrelieffer, som omhyggeligt udskåret i hånden, referer til klassiske billedhuggerteknikker, men som her er anvendt på moderne industrielle materialer. Værkerne, som er udført i gasbeton og gennemboret af industrielle bolte til ophæng, skaber en skarp kontrast til Itona Westerberg’s raffinerede teknik og klassiske referencer.
Ved at genfortolke det klassisk billedsprog og morphe det med forskellige stilarter og perspektiver, kaster Sif Itona Westerberg lys på det skyggefulde, subkulturelle og de undertrykte sider af mennesket og samfundet, som i en moderne og rationel verden er blevet tilsidesat og ignoreret.
Sif Itona Westerberg (f. 1985) bor og arbejder i København. Hun har en MFA fra Det Kongelige Danske Kunstakademi, hvor hun tog sin afgang i 2014. I sin praksis arbejder hun primært med skulptur, hvor igennem hun undersøger nye øko-systemer, relationer og æstetikker indenfor det antropocene felt.
Kilde: Gether Contemporary
1711 København V
Tirsdag: Lukket
Onsdag: 11:00 - 17:00
Torsdag: 11:00 - 17:00
Fredag: 11:00 - 17:00
Lørdag: 11:00 - 15:00
Søndag: Lukket