Billedserie: Babylon
Shinya Ishida, John Knuth, Mette Vangsgaard og Anna Bak udstiller under temaet Babylon på Marie Kirkegaard Gallery. Det fascinerende, det smukke, det grimme og de menneskelige relationer der definerer en metropolis er under luppen.
Shinya Ishida, John Knuth, Mette Vangsgaard og Anna Bak udstiller under temaet Babylon på Marie Kirkegaard Gallery. Det fascinerende, det smukke, det grimme og de menneskelige relationer der definerer en metropolis er under luppen.
Shinya Ishida, John Knuth, Mette Vangsgaard og Anna Bak udstiller under temaet Babylon på Marie Kirkegaard Gallery. Det fascinerende, det smukke, det grimme og de menneskelige relationer, der definerer et metropolis, er under luppen.
Babylon var navnet på en stormagt i Mellemøsten før Kristi fødsel, som gennem religiøse tekster er blevet til et symbol på menneskelig forfængelighed, overmodighed og higen efter magt og berømmelse. Ifølge myten ville de bygge et tårn til himlen, men Gud straffede dem ved at give dem forskellige sprog så ingen længere kunne samarbejde.
Men Babylon er ikke bare en myte. Det var en ægte metropolis, et centrum for politisk og kulturel magt, og ikke mindst et af oldtidens syv underværker.
Udstillingen Babylon på Marie Kirkegaard Gallery undersøger de nedarvede modsigelser i metropolis-begrebet. Der er skønhed, menneskelige relationer og bestræbelser at finde i de moderne metropoler; men også det grimme, luftforurening, vandmangel, menneskelig arrogance og forfængelighed.
De fire kunstnere kommer fra forskellige metropoler verden over, og deres værker er på forskellige måder informerede og formede af kunstnernes forhold til byen.
Mennekser, landskaber og byer
Shinya Ishida indsamler alt det skrald der hober sig op i en by. Han kombinerer skraldet fra forskelllige forbrugskulturer til totalinstallationer, der både har æstetisk og kritisk værdi.
John Knuth har over et årti købt skilte fra hjemløse personer i Los Angeles, og kombinerer dem med mylar-materiale til billeder. De indeholder både glimt af de selvportrætter som skiltene er, og af det nye landskab i LA, som ifølge Knuth ikke længere er palmer, men mennesker på gaden.
Mette Vangsgaard er interesseret i forholdet mellem mennesker og natur i tætbefolkede byer. I hendes værker undersøger hun sociale lag, forurening og globalisering.
Anna Bak arbejder med den klassiske konflikt mellem natur og kultur, så vel som socio-kulturelle paradokser, som eksempelvis den post-industrielle melankoli nogen forbinder med tabet af harmoni med naturen.
Kilde: Marie Kirkegaard Gallery