
Det er også i den kunstneriske optik, at man skal betragte Overgadens aktuelle gruppeudstilling Christianshavn – Kunst i kvarteret:

Kunsten rykker ikke ud i Christianshavn for at rede nogen, eller udfordre en stereotyp opfattelse af området. Christianshavn er cool og formentlig én af Københavns mest varierede kvarterer. Det giver sig selv, når både nogle af de fornemmeste adresser gnider ryg med det selvejede og -byggede Christiania, og et velslået borgerskab af en ældre skuffe dagligt møder den største koncentration af hjemløse og uhyggeligt marginaliserede grønlændere i Danmark på Christianshavns Torv eller omkring fristaden Christiania.


En anden måde at undersøge det lokale på, er som en arkæolog i felten at kradse i det øverste lag muld for at blotlægge en historie, og som en anden etnolog sammensætte en kulturel historie og identitet på den baggrund.


En helt klassisk tilgang til det lokale er, at alle er kunstnere (som Joseph Beuys udtrykte det i 70'erne), og derfor skal de jo bare aktiveres!


Christianshavn – Kunst i kvarteret ender trods små håndsrækninger som en meget ensidig forestilling, hvor de unge kunstnere primært forbruger det lokale materiale. Det er køligt forbrug, hvis man skulle være lidt hård, fordi værkerne sjældent bevæger sig ud af institutionen – jo, kun for at hente materialet, og så er det uklart, hvad forbruget skal gøre godt for? Hvilken relevans har det for Christianshavn og områdets beboere?
Fakta
Udstilling: Christianshavn – Kunst i kvarteret
22 jun 2013 18 aug 2013
Anna Ørberg, Tinne Zenner, Lilia Zarjetsky, Ida Retz Wessberg, Anna Walther, Lil Wachmann, Kari Storø, Jon Erik Nyholm, Sune Lysdal, Jonna Ljósá, Emil Linnet, Katti Pärkson-Kull, Martha Hviid, Selini Halvadaki, Miriam Haille, Marija Griniuk, Nat Bloch Gregersen, Anne Nora Fisher, Mette Clausen, Amalie Brandt, Stefan Bakmand, Kamilla Askholm, Julie Riis Andersen, Alen Aligrudic, Iben Lilleriis Andersen
Overgaden - Institut for samtidskunst