Retrospektiv udstilling med Poul Gernes i Hamborg

Museum Deichtorhallen i Hamborg viser fra den 7. oktober 2010 en stor retrospektiv udstilling om maleren, skulptøren og filmmageren Poul Gernes.

Poul Gernes: Uden titel (neonblomst). Gernes værker kan opleves på Deictorhallen i Hamborg. Foto: Finn Thybo Andersen

Museum Deichtorhallen i Hamborg viser fra den 7. oktober 2010 en stor retrospektiv udstilling om maleren, skulptøren og filmmageren Poul Gernes.


info

Der udgives katalog på tysk og engelsk i forbindelse med udstillingen indeholdende artikler af Dirk Luckow, Noemi Smolik, Belinda Grace Gardner, Troels Andersen, Lars Bang Larsen og Tania Ørum.

Mere end 400 værker af Poul Gernes fremvises for første gang samlet i de store sale i Museum Deichtorhalle. De store sale leverer den fornødne plads og rum til Poul Gernes monumentale og koloristiske værker.

Værkerne er samlet fra museer, institutioner og samlere i Danmark og Sverige. Udstillingen forsøger at give et indgående indblik i Poul Gernes kunstneriske udvikling fra starten af 1940’erne, over den eksperimenterende fase i 60’erne og frem til Poul Gernes store rolle inden for rum- og arkitekturudsmykning i 70’erne og 80’erne.

LÆS MERE OM GERNES OG EX-SKOLEN. KLIK HER.


Fakta

Udstilling

Poul Gernes RETROSPEKTIVE

7 okt 2010 16 jan 2011

Poul Gernes

Deichtorhallen Hamburg Se kort og tider

Fakta

Poul Gernes (1925-1996) var en af bagmændende bag Ex-skolen, som i 1960’erne eksperimenterede med nye og anderledes kunstretninger.
Han repræsenterede i 1988 Danmark ved Biennalen i Venedig.
Gernes var kolorist og var overbevist om, at kunsten havde en social funktion, som kunne stimulere den enkelte borger og gavne samfundet gennem en praktisk funktion, farvernes stimulering og formens enkelthed.

Udstillingen i Hamborg åbnes af den danske ambassadør Per Poulsen-Hansen den 7. oktober kl. 19.30.

Udstillingen er kurateret af Dirk Luckow i tæt samarbejde med Gernes familie, Galleri Bo Bjergaard i København og Galerie Ben Kaufmann i Berlin.

Udstillingen vises efterfølgende i de to offentlige gallerier i Malmö og Lund