Tue Greenfort: LGUFREMMOS
7 aug - 29 aug 2021Anbefalet under Det skal du se! uge 31. M100 åbner efter sommeren udstillingen LGUFREMMOS med den internationalt kendte billedkunstner Tue Greenfort. Udstillingens tematikker omhandler arternes opståen og uddøen. Som et indlæg i debatten om insektdød og de grønne kommuners bejlen til borgernes grønne samvittighed, kredser den om de invasive arter som overtager, og menneskets rolle i […]
Anbefalet under Det skal du se! uge 31. M100 åbner efter sommeren udstillingen LGUFREMMOS med den internationalt kendte billedkunstner Tue Greenfort. Udstillingens tematikker omhandler arternes opståen og uddøen. Som et indlæg i debatten om insektdød og de grønne kommuners bejlen til borgernes grønne samvittighed, kredser den om de invasive arter som overtager, og menneskets rolle i […]
Anbefalet under Det skal du se! uge 31.
M100 åbner efter sommeren udstillingen LGUFREMMOS med den internationalt kendte billedkunstner Tue Greenfort.
Udstillingens tematikker omhandler arternes opståen og uddøen. Som et indlæg i debatten om insektdød og de grønne kommuners bejlen til borgernes grønne samvittighed, kredser den om de invasive arter som overtager, og menneskets rolle i udslettelsen af de arter som forsvinder.
I øjeblikket ser vi færre og færre insekter, – sommerfugle og bier. Der er flere og flere invasive arter som breder sig, både planter og dyr finder nye egne af verden at indtage, menneskets globalisering har medført deres spredning. Vi ser planter som hybenroser, bjørneklo og japansk pileurt som finder sig godt til rette og bliver en del af vores natur. I havet afløser Stillehavsøsters de europæiske, og på land er mårhunden nu almindelig.
Tue Greenfort beskæftiger sig med økosystemer og naturforståelse. På udstillingen vil man kunne se nye arbejder; cyanotypier af planter og 3d-print af et mossasaurus kranie fundet i en saltmine ved Maastricht-deltaet i holland. En glasvase formet over den invasive Armensk brombær, en stærkt invasiv art som truer biodiversiteten og fortrænger de hjemmehørende planter hvor den spreder sig. Mossasaurus var en vandlevende dinosaurus som uddøde for 66 millioner år siden, som i Tue Greenforts kunst er blevet ikon for en forestillet naturbevarende bevægelse i Holland. Værket bevæger sig som ofte i Greenforts kunst, på grænsen mellem det konkret naturvidenskabelige og det fantasifuldt utopiske.
Udstillingens værker spænder fra den analoge metode i cyanotypien, et direkte blueprint af levende planter, en teknik som Anna Atkins udbredte i England i slutningen af 1800-tallet. Over glaskunsten, som fanger det levende i en langsomt flydende form og til det digitale 3d, scan og print, af aftrykket af en uddød art. Udstillingen tematiserer den sjette uddøen med værker som peger både tilbage og fremad i tiden.
Tue Greenfort (f. 1973) dansk billedkunstner. Bor og arbejder i Berlin og Danmark. Uddannet på det Fynske Kunstakademi og akademiet i Frankfurt am Main. Har udstillet kloden rundt bla. Documenta(13) i Kassel, Frieze i London, soloudstillinger på den Frie og Gl. Strand i København, repræsenteres af Johan König Gallerie i Berlin.
5000 Odense C