Spier Wine bliver hovedsponsor for Art Matter Festival

16. maj 2024

Samarbejdet giver mulighed for at sætte usædvanlige og ukendte kunstnere på radaren

En besøgende går gennem Kenneth Shandu’s skulptur, ‘Still Waiting?’ ved Spier Light Art arrangementet i 2023. (Foto: Spier Light Art)

Samarbejdet giver mulighed for at sætte usædvanlige og ukendte kunstnere på radaren

Kunst og vin er to ting der går rigtig godt sammen, og derfor giver det god mening at Spier Wine i år er blevet hovedsponsor for Art Matter Festival. Det handler dog om meget mere end vin. Sponsoratet gør det muligt for Art Matter at lave en række specielle events med små kunstnerdrevne steder, som normalt ikke ville have ressourcer til at deltage på en festival.
“Vi vil rigtig gerne vise diversiteten i samtidskunsten, men det kan være en udfordring at finde midlerne. Samarbejdet med Spier betyder, at vi har kunne sætte nogle lidt mere ukendte og usædvanlige kunstnere på radaren i årets Art Matter Festival. Så det er vi rigtig glade for,” siger programchef for Art Matter Festival Jan Falk Borup
Spier er kendt for en lang og dedikeret involvering med kunsten, og har siden stiftelsen i 1692 opbygget af de største samlinger af moderne sydafrikansk kunst, som alle kan opleve på Spiers vingård i Sydafrika. Baggrunden for at Spier har engageret sig i samtidskunst, er en tro på, at kunst kan være med til at undervise, inspirere og opfordre alle til at åbne op og engagere os i hinanden og vores verden.
"Kunst er vævet ind i Spiers DNA – den sætter gang i ideer og skaber forbindelser mellem mennesker. Derfor er vi meget glade for vores partnerskab med Art Matter Festival, der giver os mulighed for at styrke vores bånd til Danmark og samtidig støtte kunsten," siger Frans Smit, managing director i Spier.
Udover engagement i kunsten, arbejder Spier generelt ud fra et langsigtet, regenerativt perspektiv – og det har udmøntet sig i en lang række initiativer fra bæredygtig dyrkelse af jorden til udvikling af lokalsamfundet og iværksætteri.